GAZETECİ TEKİN ATAY, GÜMÜŞHANE VALİSİ'Nİ VE BELEDİYE BAŞKANI'NI NE İÇİN KUTLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GAZETECİ TEKİN ATAY, GÜMÜŞHANE VALİSİ’Nİ VE BELEDİYE BAŞKANI’NI NE İÇİN KUTLADI

Giriş Tarihi: 14 Şubat 2017 - 16:28

Son Güncelleme: 14 Şubat 2017 - 16:28

Trabzon’un sevilen gazetecilerinden Gümüşhaneli hemşerimiz Sayın Tekin Atay; halen Trabzon’da “Karadeniz’de İlkhaber” Gazetesi’nin genel yayın yönetmeliğini yapıyor.

Usta gazeteci aynı zamanda İlkhaber Gazetesi’nde köşe yazıları da yazıyor.

Gazeteci Tekin Atay;  6 Şubat 2017 tarihli köşe yazısının  bir bölümünde Gümüşhane Valisi Sayın Okay Memiş ve Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen’i kutladığını söylüyor.

Sayın Atay’ın; Vali Okay Memiş’i ve Başkan Ercan Çimen’i kutlama sebebini yazısından okuyalım:

SÜMELA’YA YÜRÜYEN MERDİVEN

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kent Konseyi’ne, eski hastane binasının hangi amaçla kullanılması gerektiği konusunda bir anket çalışması yapılmasını tavsiye etmiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen de, şehirde öncelikli olarak hangi noktalara yürüyen merdiven kurulması gerektiği konusunda görüş istemiş.

Bunun üzerine konseyin 113 üyesine SMS gönderilerek her iki konudaki önerileri sorulmuş.

Ortaya çıkan sonuca göre, eski hastane binasının fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, doğum hastanesi ya da yaşlı bakımevi olarak kullanılması görüşü ağırlıkta. Hastanenin yıkılarak, Süleymaniye Turizm Merkezi için, meydan, park ve sosyal donatı alanı yapılmasını önerenler de olmuş.

Yürüyen merdiven konusunda ise genellikle dik yokuşların ya da merdivenlerin bulunduğu 11 noktaya öncelik istenmiş.

İcraata geçilince bu önerilere uyulacağına yürekten inanıyorum.

Kente dair kararlarda, orada yaşayanların fikirlerini önemseyerek sergiledikleri ‘Birlikte yönetim’ anlayışından dolayı Sayın Vali Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’i kutluyorum.

Umarım bu örnek alınır ve özellikle yürüyen merdiven konusunda Trabzon’da da bir anket yapılır. Aklıma ilk gelen yerler şunlar:

Çömlekçi’den Meydan’a (Bu zaten Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Çömlekçi Projesi kapsamında yer alıyor), havalimanı içinden dolmuş durağının bulunduğu noktaya, hatta Sümela’da araçların ulaştığı son noktadan manastırın girişine kadar yürüyen merdiven yapılabilir.

Teknik olarak mümkün müdür bilmiyorum ama yaşlı ve engelli bireylerin, manastır merdivenlerini çıkamasalar bile giriş kapısına ulaşabilmeleri için çok güzel olacağını düşünüyorum.

Büyükşehir ve Ortahisar belediyeleri ortak bir çalışma yaparsa, çok daha güzel öneriler yapılacağına eminim.

………………

KÖŞE YAZISININ TAMAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

image_print

HABERLER