Gazeteci Yazar Sevim Dabağ, Rektör Zeybek’e Kitaplarını Hediye etti - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gazeteci Yazar Sevim Dabağ, Rektör Zeybek’e Kitaplarını Hediye etti

Giriş Tarihi: 12 Ekim 2023 - 21:04

Son Güncelleme: 12 Ekim 2023 - 21:23

Gümüşhaneli gazeteci Yazar Sevim Dabağ, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i ziyaret ederek Gümüşhane ile ilgili yazdığı iki kitabını hediye etti.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette Sevim Dabağ;  Atatürk’ün Maliye Bakanı Gümüşhaneli Hasan Fehmi Ataç ile ülkemizin kültürel kalkınma ve yapılanma yolundaki büyük temel taşlarından olan iki değerli Gümüşhaneli Fevzi Ataç ve Rafet Ataç’ın hayatlarının ele alındığı “İstiklal Savaşı’nın Mali Kahramanı Hasan Fehmi Ataç” ve “Fevzi Ataç ve Rafet Ataç” adlı kitaplarını Rektör Zeybek’e hediye etti.

Ziyaretlerinden ve iki değerli eserin kendisine hediye edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kuruluş aşamasından yükselmesine ve daha sonraki süreçlerde birçok gayretleri bulunan Gümüşhaneli değerli büyüklerimizin hayatlarının kitap haline getirildiği ve gelecek nesillere örnek olacak iki eserle buluştuk. Söz konusu eserler, İstiklal Savaşı’nın mali kahramanı olarak tasvir edilen Atatürk’ün Maliye Bakanı Hasan Fehmi Ataç ile ülkemizin kültürel kalkınma ve yapılanma yolundaki büyük temel taşlarından olan iki değerli insanımız Fevzi Ataç ve Rafet Ataç’ın hayatlarının ele alındığı kitaplardır. Burada özellikle Üniversitemize yaptığı yardımlara ilk elden tanık olan birisi olarak Sayın Rafet Ataç’a şükran borçluyuz. Kendisi hayatı boyunca biriktirip muhafaza ettiği kitaplarla 2001 yılında İstanbul’da kurduğu kütüphanesindeki 55 bin kitabı 2019 yılında Üniversitemize raflarıyla birlikte bağışlayarak, merkez kütüphanemizin zenginleşmesine vesile olmuştur. Özenle muhafaza edilmiş bu kitaplarda özellikle Rafet Ataç Kütüphanesi’nde Türkiye’de sayılı, hatta basımı tek olan kitaplar da bulunmaktadır. Böylesi değerli büyüklerimizin gelecek nesillere örnek olacak hayatları ve çalışmalarının derlenmesi, kitap haline getirilmesi biz bilim camiası tarafından büyük sevinçle karşılanmaktadır. Uzun ve zahmetli araştırmaları neticesinde iki değerli eseri bizlerle buluşturduğu için Gümüşhaneli araştırmacı gazeteci ve yazar Sevim Dabağ hanımefendiyi kutluyor, nazik ziyareti için kendisine teşekkür ediyorum.”

image_print

HABERLER