GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI KÖPRÜLÜ’DEN MESAJ VAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI KÖPRÜLÜ’DEN MESAJ VAR

Giriş Tarihi: 09 Ocak 2019 - 21:16

Son Güncelleme: 09 Ocak 2019 - 21:16

Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Sezai Köprülü, basın çalışanlarının sosyal haklarında bazı iyileştirmeler getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında, tüm kamuoyunu fedakâr ve cefakâr yerel medya ve çalışanlarına karşı daha saygılı ve duyarlı davranmaya davet eden Köprülü: “Yerel medya ve yerelde görev yapan gazeteciler, yereli duyuran, potansiyelini dünyaya taşıyan kişilerdir. Yerel medyası ve yerel gazetecisi olmayan bir kent, gözleri görmeyen, dili olmayan birine benzer. Medya dünyasında çalışma ve ayakta kalma her geçen gün daha da zorlaşıyor. Medya çalışanları olarak, üzerimizdeki yük sürekli artıyor. Her ne kadar yaygın medyadaki kadar baskı altında olmasak da, yerel medya çalışanlarına gerekli desteğin ve hoşgörünün gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizler kamuoyu adına görev yapan kişiler olarak anayasada belirtilen haber alma hakkımızın korunmasını yetkililerden bekliyoruz. Toplumda ne olup bittiğini ancak medya sayesinde öğrenebildiğimizi, medyanın demokratik toplumların olmazsa olmazı olduğunu unutmayalım. Medya hep sürekli olumlu haberler yapacak değil. Kamuoyu menfaati olan, eleştirel haberler de yapacaktır. Gazetecilik etik kuralları içinde yapılan haberler karşısında hoşgörülü olmak zorundayız. Çünkü; çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu vardır. Medya çalışanlarının da kendilerine çeki düzen vermesi gereken konular elbette ki vardır. Bütün bunlar karşılıklı anlayış ve hoşgörü içinde çözümlenmelidir. Yine unutmamalıyız ki;  güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile daha da hızlı olacaktır.”

“Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasını daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, çalışma yeri, zamanı belli olmayan ve fiilen tatil hakkı bulunmayan tek mesleğin temsilcileri değerli meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yine 10 Ocak İdareciler günü münasebetiyle başta Valimiz Sayın Kamuran Taşbilek olmak üzere Vali Yardımcılarımız ve Kaymakamlarımızın günü 10 Ocak Mülki İdareciler Günü’nü kutluyorum ” ifadelerini kullandı.

image_print

HABERLER