Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 82.Yılında Gümüşhane’de Anıldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 82.Yılında Gümüşhane’de Anıldı

Giriş Tarihi: 10 Kasım 2020 - 21:48

Son Güncelleme: 10 Kasım 2020 - 21:49

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Vefatının 82.Yılında Gümüşhane’de Anıldı.

Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Atatürk Anıtına çelenk sunmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiği anda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bu sırada şehrin her noktasında yayınlanan siren sesleriyle birlikte tüm vatandaşlarımız saygı duruşunda bulundu ve hep bir ağızdan istiklal marşımız okundu.  

Vali Kamuran Taşbilek, yapmış olduğu konuşmada, “Milletimizi izzetlendiren, zelil olmaktan kurtaran şanlı başkomutanımızı, Cumhuriyetimizin kurucusunı, ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük kahramanlıklar göstererek yok edilmek, tarihe gömülmek istenen bir milleti tekrardan büyük bir millet haline getirdi, büyük bir devlet kurdu. Hepimiz kendisine minnettarız” dedi.  

Atatürk’ün 20. yüzyılda büyük bir kahraman olarak ortaya çıktığını kaydeden Vali Taşbilek, “Vatan ufukları kararmaya başlayınca milletin kurtuluşu için yola çıktı. Dağ başını duman aldığı dönemde, hepimizin korktuğu, endişe ettiği dönemde güneş ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar diyerek önümüze düştü, liderlik etti. Atatürk bizim ortak değerimiz, her şeyimiz. Bizi bir eden,  beraber eden temel teminatımız. Kendilerine, kahraman silah arkadaşlarına ve vatan uğruna can veren aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize bütün milletimiz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE VALİLİĞİ – 10.11.2020

KAYNAK LİNK: http://www.gumushane.gov.tr/gazi-mustafa-kemal-ataturk-vefatinin-82yilinda-gumushanede-anildi

image_print

HABERLER