Geleceğe Nefes Olmak İçin Minik Eller Tohumları Toprakla Buluşturdu - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Geleceğe Nefes Olmak İçin Minik Eller Tohumları Toprakla Buluşturdu

Giriş Tarihi: 30 Mart 2021 - 15:23

Son Güncelleme: 30 Mart 2021 - 15:38

Gümüşhane Kale Koçkaya İlkokulu Öğrencileri Daha Yeşil Bir Türkiye için, dikecekleri çam fidanlarını yetiştirmek için çam tohumlarını toprakla buluşturdu.

Gümüşhane Kale Koçkaya İlkokulu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın işbirliğine 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde dikilecek çam fidanlarını yetiştirmek için okullara gönderilen çam tohumları Orman Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilere tarafından toprakla buluşturuldu. Gerçekleştirilen tohum ekme etkinliklerine öğrenciler öğretmenler ve okul idarecileri katıldı.

Okul Müdürü Habib Tanış, orman haftasının okullarında değişik etkinliklerinde kutlandığını,  öğrencilere ormanın ağacın önemi öğretmenlerimiz tarafından anlattığını, geçen yıl yapılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Covid 19 nedeni ile uzaktan eğitim sürecinde olan okulumuzda öğrencilerimize ulaştırdığımız 5’er adet çam fidanını evlerinin bahçesin veya köylerinde uygun yerlere dikmelerini sağladık. Bu yıl dikeceğimiz çam fidanlarımızı yetiştirmek için Okulumuza gönderilen sarı çam tohumlarını % 100 geri dönüşümlü fidan kaplarına öğrencilerimizle birlikte ekimini yaptık. Her öğrenci ektiği tohumların yer aldığı kabın üzerine isimi yazdı.11 Kasım 2021 Milli Ağaçlandırma Gününe kadar sulamasını yaparak büyüteceği cam fidanlarını GELECEĞE NEFES olması için köyümüzde belirleyeceğimiz alanlara dikeceğini söyledi.

Tohum ekme etkinliğine katılan öğrencilerden Perihan Ada Ünsal “ okulumuza getirilen kağıt saksıların ne işe yarayacağını merak ediyordum. Müdürümüz çam tohumu dikileceğini söyleyince çok heyecanlandım. Kocaman çam ağaçlarının tohumlardan büyüyeceğini hayal ettim. Arkadaşlarımla birlikte kâğıt saksılara ellerimizle toprak doldurup çam tohumlarını ektiğimiz içi çok mutluyum.” Dedi.

Her öğrencinin en az on iki sarı çam tohumu kâğıt saksılara ektiği etkinlik Tüm öğrencilerin “ tohumlar fidana, fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönmeli yurdumda   “şarkısını söylemesinin ardından son buldu.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ – 30.03.2021

image_print

HABERLER