“Gen Koruma Bahçesi” Gümüşhane’de De  Kurulacak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

2 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

“Gen Koruma Bahçesi” Gümüşhane’de De  Kurulacak

Giriş Tarihi: 08 Kasım 2023 - 16:21

Son Güncelleme: 08 Kasım 2023 - 16:21

Genel müdürlüğünü Gümüşhaneli Hemşerimiz Nuretin Taş’ın yaptığı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’nün önemli projelerinden biri olan  “Gem Bahçeleri Projesi” 81 ile yaygınlaştırılacak.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de ‘doğal ahlat ve alıç’ ağaç türlerinin yer aldığı gen bahçesini ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Mehmet Özhaseki şunları söyledi:

 “Isparta, Burdur ve Kayseri’de bu iki türümüze ait Gen Bahçeleri kurduk. Üç ilimizde hayata geçirdiğimiz Gen Koruma Projesi’ni en kısa sürede 81 ilimizde yaygınlaştıracağız. Burada yetiştirdiğimiz fidanları vatandaşlarımıza dağıtacağız. Onlar için de bir gelir kapısı olacak. Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğümüz, Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğinde ‘doğal ahlat ve alıç’ türlerimizin gen kaynaklarını koruma altına aldık. Kurak ve yarı kurak alanlarda yer alan 20’yi aşkın ilimizden 100’den fazla ahlat ve alıç ağacından örnekler alınarak Isparta, Burdur ve Kayseri’de bu iki türümüze ait Gen Bahçeleri kurduk. Üç ilimizde hayata geçirdiğimiz Gen Koruma Projesi’ni en kısa sürede 81 ilimizde yaygınlaştıracağız. Burada yetiştirdiğimiz fidanları vatandaşlarımıza dağıtacağız. Onlar için de bir gelir kapısı olacak. Aynı zamanda bu projeyle topraklarımızın yarısından fazlasını oluşturan kurak alanlarımızı karbon tutan alanlara dönüştürmüş olacağız” dedi. 

image_print

HABERLER