GENÇ FOTOĞRAFÇILAR ÖDÜLLÜ FİLM SANATÇISINI KONUK ETTİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GENÇ FOTOĞRAFÇILAR ÖDÜLLÜ FİLM SANATÇISINI KONUK ETTİ

Giriş Tarihi: 24 Mayıs 2017 - 11:32

Son Güncelleme: 24 Mayıs 2017 - 11:32

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi bünyesinde devam eden Fotoğrafçılık Kulübü etkinlikleri kapsamında, 9. Uluslararası TRT Belgesel ödüllerinde “İSTERDİM” adlı belgesel filmi ile ikincilik ödülü alan Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Hasan Erdoğmuş’u konuk etti.

Toplamda 677 filmin üzerinden,  9. Uluslararası TRT Belgesel ödüllerinde  Ulusal öğrenci filmleri kategorisinde yönetmenliğini yaptığı “isterdim”adlı belgesel filmi ile ikincilik ödülü alma başarısı gösteren Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 4. sınıf öğrencisi Hasan Erdoğmuş  23 Mayıs Salı günü Genç fotoğrafçılarla bir araya gelerek, ödüllü belgesel filmi üzerinde söyleşi gerçekleştirdi.

Ödüllü Fotoğraf sanatçısı ve Fotoğrafçılık Kulübü eğitmeni Mustafa Zengin, ödüllü filmi kursiyerlerle beraber izledikten sonra şunları söyledi: “Genç kursiyerlerle beraber  nasıl ki güzel bir fotoğraf çekebilmek için kompozisyonlar oluşturup değişik açılardan fotoğraf çekmeyi deniyorsak, film çekimlerinde de aynısı olmakta. Film karelerinin hangi kompozisyonlarda ve hamgi açılardan çekileceği önceden ayarlanmaktadır. Bu bakımdan film ve fotoğrafçılık sanatı birbirlerine çok benzemektedir. Genç arkadaşlarımıza belgesel filmini izlettirmemizin amacı ise fotoğrafçılığa farklı perspektiflerden baktırmaktı. Kursiyerlerimiz çok istifade ettiler. Amacımıza da ulaşmış olduk. Gümüşhane sınırları içerisinde çekilmiş olan başarılı bir belgesel filmi izlemiş olduk. Arkadaşımız Hasan Erdoğmuş ödülü sonuna kadar hak ediyor.  Bizi kırmadan konuğumuz olan,  bilgi ve birikimini bizlerle paylaşan ödüllü film yönetmeni arkadaşımız Hasan Erdoğmuş’a teşekkür ederim.”

Diğer taraftan Gençlik Merkezi Kurs Eğitmeni Mustafa Zengin; Gümüşhane’de Fotoğrafçılık sanatının gelişmesinde her türlü destek ve katkılarından dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a ve Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel’e teşekkür etti.

 

uko-2 uko-3

image_print

HABERLER