Genç Fotoğrafçılar Tekkeköyü’nü Gezdi - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Genç Fotoğrafçılar Tekkeköyü’nü Gezdi

Giriş Tarihi: 26 Şubat 2018 - 12:49

Son Güncelleme: 26 Şubat 2018 - 14:34

Gümüşhane Gençlik Merkezi bünyesinde devam eden Fotoğrafçılık kursunun genç kursiyerleri 2018 yılının ilk uygulamalı eğitim gezisini 25 Şubat Pazar günü Tekkeköyü’ne gerçekleştirdi.

Ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in eğitmenliğinde gerçekleşen Tekkeköyü eğitim gezi programına toplamda 33 kursiyer katıldı. Seydi Mahmut Çağırgan Baba Türbe ziyareti ile başlayan eğitim gezisi, Köyiçi gezisi ve doğa gezisi ile devam etti.

Sosyal Medya kullanımın artması ile Fotoğraf Sanatına her geçen gün ilginin arttığını ifade eden Eğitmen Mustafa Zengin şunları ifade etti.

“Gençlik Merkezinde fotoğrafçılık üzerine teorik bilgiler verdiğimiz kursiyer sayısı 50’ye yükselmiştir. Bu ilgi ise bizi son derece memnun etmektedir. Fotoğrafçılık üzerine elimizden geleni yaparak, tecrübe ve bilgimizi kursiyer arkadaşlarımıza aktarmaya çalışıyoruz. Fotoğrafçılık esasında teorik bilgilerin yanı sıra bu bilgileri nasıl kullandığınıza bağlı olarak pratik yaparak öğrenilmektedir. Bizde bu kapsamda arkadaşlarımızla hem doğayı geziyoruz hem de bilgilerimizi doğada pratiğe dökme şansını yakalıyoruz. Ayrıca Farklı fotoğraf çekim tekniklerini ve kompozisyonlar üzerinde uygulama şansını yakalamış oluyoruz. Tekkeköyü gezimiz Seydi Mahmut Çağırgan Baba Türbe ziyareti ile başlayarak, köy içi gezisi ve doğa gezisi ile devam etti. Bu geziler esnasında Kompozisyonda ışık kullanımı, Fotoğrafa diyaframın etkisi, yöre insanı ile portre çekimi ve doğa fotoğrafçılığı üzerine eğitimlerimiz oldu. Önümüzdeki haftalar uygulamalı eğitim gezilerimizi sıklaştırarak Gümüşhane’nin öne çıkan farklı bölgelerine gitmeyi planlıyoruz. Kursiyer arkadaşlarımızla gittiğimiz ve fotoğrafladığımız yerlerin özellikle Sosyal medya üzerinden paylaşımasını tavsiye ediyoruz. Bu şekilde bir nebze de olsa Gümüşhane’nin tanıtımına katkı sağladığımızı düşünüyorum.”

Diğer taraftan Eğitmen Mustafa Zengin; verdikleri destek ve sağladıkları katkılardan dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan’a, Gençlik Merkezi Müdürü Beytullah Cebel’e, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Münire Şeyhoğlu’na ve Gümüşhane Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

image_print

HABERLER