GENEL SEKRETER LÜTFİ KILIÇ’TAN ÖNEMLİ HATIRLATMA - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GENEL SEKRETER LÜTFİ KILIÇ’TAN ÖNEMLİ HATIRLATMA

Giriş Tarihi: 03 Ocak 2020 - 18:51

Son Güncelleme: 03 Ocak 2020 - 18:51

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Genel Sekreteri Lütfi Kılıç; Resmi Gazete’de yayımlanan Takograf Cihazları Yönetmeliği kapsamında, sayısal takograf ve sürücü verilerinin indirilip saklanmasının zorunlu hale geldiğini hatırlatarak ilgili mükelleflerin cezai yaptırıma maruz kalmaması için araç ve şirket kartlarındaki verileri   belirtilen yasal yükümlülükler doğrultusunda ilgili “Kart Verme Otoritesi”ne göndermesi gerektiğini belirtti.

Yönetmeliğin, yük taşımacılığı yapan ve yetki belgesi sahibi sürücü ve şirketlerin yanı sıra yolcu taşımacılığı yapan sürücü ve şirketler için de geçerli olduğunu hatırlatan Lütfi Kılıç, yaşanabilecek olan yanlış uygulamaların önüne geçmek amacıyla Kart verme Otoritesi  TOBB STAUM tarafından yayınlanan bilgilendirme duyurusunu paylaştı.

Duyuruda; ‘‘’Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yayınlanan 2017/KDGM-4/ST sayılı Genelgenin 5. Maddesi hükmünce; Yetki belgesi sahipleri,  Sayısal Takograf kullanılması zorunlu olan ve Yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı bulunan taşıtları için Sayısal Takograf ünitelerindeki verileri,  bakanlıkça belirlenen kart verme otoritesine göndermesi gerekmektedir.

ARAÇ YETKİ BELGESİ SAHİPLERİ, SÜRÜCÜLERE AİT VERİLERİN AKTARILMASINDAN SÜRÜCÜLERİYLE BİRLİKTE SORUMLU TUTULUYOR

Bu kapsamda, söz konusu veriler  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından kurulan Sayısal Takograf Uygulama Merkezi (STAUM) veri tabanınahttps://staumanaliz.tobb.org.tr adresi üzerinden yüklenebilmektedir. Ayrıca STS Ulusal veri tabanına doğrudan veri göndermek için https://staumanalizws.tobb.org.tr adresinden erişim sağlanmaktadır.

Söz konusu projenin birinci aşamasında veriler toplanmaya başlanmıştır. Adı geçen internet servisi kullanarak veri yüklemek isteyen firmaların öncelikle https://staumkayit.tobb.org.tr adresi üzerinden Mersis numarası ile (Mersis sistemine kayıtlı temsilci bilgileri kullanılarak) kayıt yapmaları gerekmektedir.

Sürücü kartlarından veri indirilmesini teminen ülkemizde sürücülerimizin kolay erişimine açık alanlarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile koordinasyon halinde veri indirme kioskları yerleştirilecek olup, ilk kiosk Ankara Lojistik Üssü’nde Kazan’da kurulmuştur. Söz konusu kiosklardan sürücülerimizin kolaylıkla yükleme yapabilmeleri amacıyla halihazırda 12 noktada daha hizmet vermeye başlanılmıştır.’’ ifadelerin yer verildi.

KAYNAK: GTSO BASIN BİRİMİ – 03.02.2020

image_print

HABERLER