GESOB BAŞKANI KARA’DAN DEMİRYOLU AÇIKLAMASI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GESOB BAŞKANI KARA’DAN DEMİRYOLU AÇIKLAMASI

Giriş Tarihi: 07 Eylül 2020 - 0:10

Son Güncelleme: 07 Eylül 2020 - 0:10

Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Beyler Kara, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Projesi’nin yatırım programına alınmasını istedi.

GESOB Başkanı Beyler Kara, yaptığı açıklamada, Erzincan – Gümüşhane Trabzon Demiryolu Projesi’nin yapılması ile birlikte bölgenin ekonomisinin canlanacağını ve bölgenin Karadeniz’e açılan bir kapı olacağını kaydetti.

Yapılacak proje ile birlikte lojistiğe büyük katkı sağlanacağını kaydeden Kara, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce bölgemize bir müjde olarak vermiş olduğu Erzincan-Gümüşhane-Trabzon  demiryolunun, Cumhurbaşkanımızın  bölgemize bir hediyesi olacağına ve çok kısa zaman içinde de yatırım programına alınacağına bütün kalbimizle inanıyoruz. Gümüşhane’de özellikle maden sektörünün lojistiğine büyük katkı sağlayacak proje ile birlikte ekonomi daha da canlanacak. Madenlerden doğrudan ve dolaylı olarak binlerce kişi çalışmaktadır. Bu projenin gerçekleşmesi halinde doğrudan ve dolaylı olarak istihdam ve ihracat artacak dolayısıyla bölge ekonomisine büyük katkı sağlanacaktır” dedi.

Kara, açıklamasında, “Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu hattının yapım işinin ivedilikle tamamlanıp hayata geçirilmesini, ülkemizi dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokan, her zaman asrın en büyük projelerine imza atan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli bakanlarımızdan beklemekteyiz. Erzincan – Gümüşhane-Trabzon Demiryolunun yatırım programına alınması ve yapım ihalesi tarihinin müjdesini de tüm bölge halkı ve iş dünyası olarak bekliyoruz” diye konuştu.

image_print

HABERLER