GÖKDERE KÖYÜ GENÇLERİNİ TEBRİK EDİYORUZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÖKDERE KÖYÜ GENÇLERİNİ TEBRİK EDİYORUZ

Giriş Tarihi: 15 Şubat 2018 - 23:10

Son Güncelleme: 15 Şubat 2018 - 23:10

İstanbul’da yaşayan Gümüşhane Merkeze bağlı Gökdere Köyü Gençleri’nin her hafta pazar günü organize ettiği hafta sonu etkinliklerinin 16.’sı geçtiğimiz pazar günü düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Zeytin Dalı Harekâtına manevi destek olmak ve köyden 4 gencinde askere gitmesi sebebiyle ayrıca bugüne kadar ahirete intikal eden büyükleri için Bağcılar/Parsellerde ki köy derneğinde mevlidi şerif okundu.

Her zaman olduğu gibi bugün de, Devletin sınır güvenliğini sağlamak ve bölgeyi terörden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na desteklerinin tam olduğunu söyleyen köy gençleri, bu bölgede yaşayanların bizim komşumuz, kardeşimiz olduğunu, Afrin’in terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla sınır ötesi harekât başladığını, aralarına kimsenin fitne ve fesat sokamayacağını, ulusal güvenliği korumak amacıyla devletin aldığı bu kararın arkasında olduklarını ve desteklediklerini dile getirdiler.

Haftalık olarak gerçekleştirdikleri etkinlikler vesilesi ile yeni nesillere,  örf adet, gelenek ve göreneklerini hatırlatmayı amaçlayan gençler, böylece yöresel oyunları, büyüklere saygı ve sevgi, akrabalık bağlarının güçlendirilmesi, hastalara ziyaret gibi sosyal farkındalık yaratan ve birlik beraberliği ön plana çıkaran aktivitelere imza atıyor.

Her hafta aralarından iki kişiye yaptıkları çekilişle iki büyük kutsalımız olan Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye eden gençler ayrıca kendi iç bünyelerinde eğitim birimleri kurarak kişisel gelişim yönünden de birbirlerini destekliyor.

İçinde yaşadığımız modern dünyanın insanları yalnızlaştırdığını vurgulayan köy gençleri,  büyükşehir yaşamının kaybettirdiği birçok hissiyatı kazanıp gelecek kuşaklara bunları aktarmanın yanı sıra,  bu tip etkinliklerle bu yalnızlığı aşmayı ve her fırsatta kalplerin buluşmasını sağlamayı amaçlıyor.

Toplantıya katılan gençler her hafta Çarşamba günleri de bir araya gelerek sonraki haftanın etkinlik planı, hasta ziyareti planı ve yaşlı ziyaretleri planı yaparak görev dağılımı yapıyor.

(Kaynak: Mehmet Şahin – 15.02.2018)

 

 

image_print

HABERLER