GÖNÜL SUNGURLU'DAN YENİ ŞİİR KİTABI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÖNÜL SUNGURLU’DAN YENİ ŞİİR KİTABI

Giriş Tarihi: 11 Haziran 2020 - 18:51

Son Güncelleme: 11 Haziran 2020 - 18:53

Gümüşhaneli Şair ve Yazar Gönül Sungurlu Dervişoğlu’nun beşinci kitabı “Gönülden Şiirler” çıktı.

Bizim Matbaa tarafından basılan eser 108 sayfadan ibaret.

Adalet ve Milli Savunma Eski Bakanlarından Mahmut Oltan Sungurlu’nun ablası olan Gönül Sungurlu Dervişoğlu eseri hakkında şunları söylüyor:


“ Yazmanın her türünü seviyorum. Anılarımı yazarken bir kaç şiir de yazmıştım. Bunların bir kısmına üçüncü anı kitabımda yer vermiştim. Başta kardeşim Oltan olmak üzere okuyanların, beğenenlerin teşviki ile şiirlerimi topladığım ayrı bir kitap oluşturmak istedim.”


“Ben yaşadıklarım üzerine çok düşünürüm. Geçmişte yaşadıklarımı, tanıdıklarımı her zaman hatırlarım. Yaşlandıkça bu hatıra koleksiyonum çoğaldı elbette. Şiirlerim için de aynı şey geçerli. Severek ve hissederek yazdığım tüm şiirlerimi bu kitapta topladım.”


“Sanatın başka bir dalına, resme, benden çok daha önce gönül vermiş olan kardeşim Güngör Bilgin’in beğendiğim ve şiirlerime hem anlam hem değer katacağını umduğum yağlı boya tablolarından bir kısmına da bu sayfalarda yer vermek istedim. Sevgili kuzenim Tomris Kantek’in ve yeğenim Haluk Hacıhasanoğlu’nun da bir kaç tablosu onların arasına katıldı”

GÖNÜL SUNGURLU DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Gönül Sungurlu Dervişoğlu 1935 yılında Süleyman Faik ve Hatice Sungurlu’nun dördüncü çocukları olarak Gümüşhane’de dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini de burada aldı. Eskişehir Kız Enstitütüsü’nü bitirdi. 1971 yılında yine Gümüşhaneli olan ve hakimlik yapan Rıfkı Dervişoğlu ile evlenerek önce Adapazarı’na sonra İstanbul’a yerleşti. Ancak Gümüşhane ile irtibatı hiç kopmadı ve ileri yaşlarına kadar çoğunlukla yazları hep Gümüşhane’de geçirdi.


Gümüşhane’de yaşadığı dönemde Gümüşhane Kadınlar birliğinin ilk kurucusu oldu. Özcan San ile beraber Gümüşhane Adalet Partisi Kadın Kollarının kurulmasında yer aldı. İstanbul’da yerleştiği Büyükada’da 1983’te Adalar Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi ve iki dönem görev yaptı. Adalar Kadınlar Birliğindeki üyeliği ise halen devam etmektedir.
2007 yılında eşi Rıfkı Dervişoğlu’nun vefatından sonra anı kitaplarını yazmaya başladı. Bu kitaplarında anılarından yola çıkarak kendi ailesini, arkadaşlarını ve çoğunlukla da Gümüşhane’yi anlatırken aynı zamanda bir Anadolu ailesinin üç kuşağındaki yaşamı aktarmaya çalıştı. Bu anı kitaplarını roman çalışmaları takip etti. İlk romanı Bir Yabancı Kuzu’yu 2019 yılında yayınladı. Yeni roman çalışmaları devam etmektedir.

BİR ÖRNEK ŞİİRİ

KALBİMDE GÜMÜŞHANE

Vadilerin en güzeli

Gümüşhane Vadisi

Dağları dağ gibidir

Yeşili Cennet

Şıırl Şırıl akan su

Güzel Harşit Çayıdır

O gördüğün halkı da insanlık örneğidir

Dostluğu bulamazsın

Aradığın her yerde

Ayrılsam da evimden

Kalbimde Gümüşhane

GÖNÜL SUNGURLU DERVİŞOĞLU

image_print

HABERLER