GTSO BAŞKANI AKÇAY’DAN İSRAİL VE ABD’YE TEPKİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GTSO BAŞKANI AKÇAY’DAN İSRAİL VE ABD’YE TEPKİ

Giriş Tarihi: 16 Mayıs 2018 - 14:33

Son Güncelleme: 16 Mayıs 2018 - 14:41

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO)Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay,  ABD’nin sorumsuzca, uluslararası hukuku ve BM kararlarını hiçe sayarak İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının kabul edilemez olduğunu söyleyerek,  Kudüs’ün ilelebet Filistin’in başkenti olarak kalacağını söyledi.

İsrail’in dünyayı hiçe sayarak sergilemiş olduğu bu kendini bilmez işgali hareketine,  ABD’nin ise bu işgali destekleyici davranışlarına dünyanın birlik ve beraberlik içerisinde artık dur demesi gerektiğini vurgulayan Başkan Akçay; ‘’Başta Orta Doğu olmak üzere tüm dünyada Müslüman kardeşlerimiz üzerine oynanan oyunların, yapılan zulmün son bulması için tüm Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmemiz gerekiyor. İslam dünyası olarak ABD’nin dünyadaki Müslüman kardeşlerimizi hiçe sayarak almış olduğu bu sorumsuz kararı tıpkı Filistinli kardeşlerimiz gibi kabul etmemiz mümkün değil. Filistinli masum kardeşlerimiz, Amerika’nın bu kararını en demokratik haklarını kullanarak protesto ederken dünyanın gözü önünde katlediliyorlar. Dünya devletleri ise maddi çıkarları doğrultusunda bu vahşeti adeta görmezden geliyor. Uluslararası toplum bir an önce İsrail’in bu katliamlarına dur demek ve bu vahşeti bitirmek zorundadır. Geçmişte olduğu gibi ülkemiz bu dönemde de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dünyada zulüm gören ezilen ve ezilmek istenilen tüm Müslüman kardeşlerimizin yanında olmaya, tüm mazlum ve mağdur coğrafyaların sesi olmaya devam edecektir. Gümüşhane iş dünyasının üst kuruluşu olarak bizlerde ABD ve İsrail’in hak-hukuk tanımayan, hiçbir insani tavırla örtüşmeyen, sorumsuz davranışlarını kınıyor, yapılan bu zulmü şiddetle lanetliyoruz. Katil İsrail tarafından yapılan hain saldırılarda şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.

(Kaynak: GTSO Basın Bürosu – 16.05.2018)

 

image_print

HABERLER