GTSO GÜMÜŞHANE İÇİN CAN SİMİDİ OLMAYA DEVAM EDİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GTSO GÜMÜŞHANE İÇİN CAN SİMİDİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Giriş Tarihi: 20 Eylül 2019 - 10:35

Son Güncelleme: 20 Eylül 2019 - 10:35

Gümüşhane ile ilgili her etkinliğe destek veren ve yaptığı çalışmalarla Gümüşhane’nin yüzünü güldüren GTSO’yu ve değerli başkanı İsmail Akçay’ı kutluyoruz.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından  düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesinde açtığı stant ile  ‘Coğrafi İşaretli Ürün’ olarak tescil edilmiş yöresel ürünlerini küresel platformlarda tanıtmaya devam ediyor.

ATO Congresium Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı törenle açılışı yapılan zirve hakkında bilgi veren GTSO Başkanı İsmail Akçay,   ulusal çaptaki bu tür önemli etkinliklerin yöresel zenginliklerimizin küresel zenginliğe dönüştürülmesi bakımından çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Gerçekleştirilen zirvede 3 gün boyunca Türkiye’deki farklı coğrafyalara ve kültürlere ait Coğrafi İşaretli ürünlerin küresel anlamda tanıtımının yapılacağını belirten Başkan Akçay şunları söyledi:

“Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman şehrimizi, kültürümüzü ve ürünlerimizi bu tür önemli yerel ve küresel etkinliklerde tanıtmaya ve ekonomik açıdan şehrimize nasıl daha fazla  katkı sağlarız çabası içerisinde olduk. Coğrafi işaretler geleneksel bilgi ve kültürel değerlerimizin korunması ve yöresel bir marka haline gelmesinde büyük öneme sahip. Ayrıca coğrafi işaretler, verildiği ürüne önemli bir ekonomik değer katar ve üreticiye de pazarlama konusunda büyük avantajlar sunar. Bu ekonomik kazanımlarımızı daha üst seviyelere taşımak için yöresel zenginliklerimizi küresel zenginliğe dönüştürmeliyiz. Bizler gtsode bu düşünce ile şehrimiz adına tescil edilmiş olan ‘’Gümüşhane Dut Pestili, Gümüşhane Kömesi, Gümüşhane Ekmeği, Kürtün Araköy Ekmeği ve  Gümüşhane Sironu’’ ürünlerimizi açmış olduğumuz stant ile tanıtıyor ve bu zenginliklerimizin küresel anlamda tanıtmak  için çabalıyoruz. Bu yıl 2. düzenlenen Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine yurt dışından ve yabancı ülke elçiliklerinden de önemli bir katılım var. İlk gün olmasına rağmen standımıza ve yöresel ürünlerimize gösterilen ilgide gayet fazla. İnanıyorum ki katılmış olduğumuz bu zirveden şehrimiz adına çok güzel kazanımlarla dönmüş olacağız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin destekleri ile Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen bu önemli zirvede  emeği geçen herkesi kutlayarak teşekkür ediyorum”

Zirve kapsamında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasına 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesine katılımları ve vermiş olduğu destek içinde bir plaket takdim edildi.

image_print

HABERLER