GTSO VE BAŞKANI AKÇAY’LA GURUR DUYUYORUZ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GTSO VE BAŞKANI AKÇAY’LA GURUR DUYUYORUZ

Giriş Tarihi: 28 Şubat 2019 - 12:38

Son Güncelleme: 28 Şubat 2019 - 12:38

TOBB Oda /Borsa Akreditasyon Sistemi kapsamında 2016 yılında yapılan belgelendirme denetimleri sonucu Akredite Oda statüsü kazanan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası,  bu tarihten itibaren  düzenli olarak yapılan geliştirme ve denetleme ziyaretlerini başarı ile geçerek  almış olduğu Akreditasyon Belgesini yeniledi.

TOBB Oda /Borsa Akreditasyon Sistemi 11. Dönem Akreditasyon sürecinde yer alan ve her yıl düzenli olarak  yapılan denetlemeler  sonucunda Akreditasyon sertifikasını yenilemeye hak kazanan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO)  ’Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımı ile düzenlenen sertifika töreninde Akreditasyon Belgesini aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) konferans salonunda düzenlenen törenle   belge  yenilemeye hak kazanan diğer oda ve borsalarla  birlikte Akreditasyon Belgesini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden alan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, kendilerine verilen bu belge ile  Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasının Avrupa standardında hizmet veren ve verdiği bu hizmeti her yıl daha da  artıran bir oda olduğunun bir kez daha tescillendiğini söyledi.

2016 YILINDA 5 YILDIZLI HİZMET SUNDUĞUMUZU TESCİL ETTİRDİK

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2016 yılında Bağımsız Denetçi Kuruluş   Türk Loydu tarafından yapılan denetleme sonucunda  Akredite olmaya hak kazanan 226. oda olduğunu ifade eden  Başkan  Akçay, ‘’ Akreditasyon demek  bir kalite sistemi demektir. Bizde bu kalite sistemine entegre bir oda olduğumuzu 2016 yılında  aldığımız  belge ile gösterdik. İngiltere’de Londra Ticaret Odası, Almanya’da  Berlin Ticaret Odası, İstanbul’da  İstanbul Ticaret Odası  üyelerine nasıl hizmet veriyorsa  bizde Akredite oda olarak  üyelerimize aynı kalitede hizmet sunuyoruz.

 Türkiye’de toplam 365 oda ve borsa var. Bu oda ve borsalarımız içinden yapılan belgelendirme denetimi sonucunda başarılı olanlar Akreditasyon Belgesini almaya hak kazanıyor. Ancak Akreditasyon sisteminde sadece bu belgeyi almak yeterli olmuyor. Her yıl belirli aralıklarla yapılan geliştirme ve denetleme ziyaretleri ile Akreditasyon Sisteminin istediği hizmet standartlarını yerine getirilip getirilmediğiniz ve bu standardın üzerine çıkmak için ne gibi çalışmalar yaptığınız titizlikle takip ediliyor ve denetleniyor. Eğer bu denetlemelerde başarılı olursanız belgeniz yenileniyor. Bizimde belgemizin tekrar yenilenmesi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet kalitesinin tüm dünyadaki gelişmiş oda ve borsaların verdiği hizmet kalitesinde olduğunun ve bu hizmeti her geçen gün daha üst seviyelere taşıdığının  en açık göstergesidir.

İltimas, torpil yok

Törende yaptığı konuşmada TOBB’un oda ve borsa sistemini tüm dünyaya ihraç edecek konuma geldiklerini belirten  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘’ Odalar ve borsalar Akreditasyon uygulamasıyla dünya standartlarına yükseldiklerini belgelediler. Bu belgeyi biz vermiyoruz. Belgeyi ben versem 365 oda ve borsaya akreditasyon belgesi veririm, seçimleri de garanti ederiz. Belgeleri bağımsız bir kurum veriyor. Yani iltimas, torpil burada işlemiyor. Tüm dünyaya bizim sistemi ihraç edecek konuma geldik. Mesela Türk Cumhuriyetlerinden, 57 İslam ülkesinden talepler var. Oda ve borsa sistemimizi öğrenmek istiyorlar. Hatta kanunlarını hazırlamamızı istiyorlar, onları da hazırlıyoruz. Kıskançlık yaparak bilgileri kendimize saklamıyoruz. Bilgi ve deneyimlerimizi onlarla da paylaşmaya başladık. Hatta bizim sistemimizi yürürlüğe koyan ülkeler oldu.

Belgeyi aldık iş bitti yok

Geçen yıl 115 oda ve borsada akreditasyon denetimleri yapıldı ve  bunlardan 103’ünün belgelerini yenileyebildi. Belgeyi aldık, iş bitti yok. Onlar da kendilerini yeniliyorlar. Üyelerimiz bizden daha fazla nasıl hizmet bekliyorlar, bunu görmemiz lazım. Camiamıza yakışan kalitede ve aktif çalışan kurumlar olmamız lazım. Bu camiaya hizmet, esasında milli bir görev. İnşallah hep birlikte camiamızı ve ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacağız.” diye konuştu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da yaptığı konuşmada, bakanlık olarak politika oluşturma süreçlerinde sivil toplumun görüş ve önerilerini çok önemsediklerini belirterek, oda ve borsalarla Türkiye’nin güçlü yarınları için birlikte çalıştıklarını söyledi.

Akreditasyon Güven, Kalite ve Marka Demektir

Bakan Pekcan, 21. yüzyılın küresel ekonomisinde akreditasyonun öneminin farkında olduklarını dile getirerek, “Akreditasyon güven demek, kalite demek, kalite ise marka demek. Bu denli rekabetçi bir düzende, oda ve borsalarımızın akreditasyonu son derece önemlidir. Akreditasyon, oda ve borsalarımızın güvenilir ve kaliteli hizmet sunduğunun önemli bir göstergesidir. Önümüzdeki dönemde, ülkemiz ekonomisi için çok önemli olan oda ve borsalarımızı daha da güçlendirmek temel hedeflerimizden biridir. Daha güçlü bir ekonomi için kaliteli hizmet sunan, kurumsallaşmış, Avrupa ve dünya oda borsa sistemiyle uyumlu, üyelerinin talep ve ihtiyaçlarına güvenilir hızlı çözümler sunan, iş dünyasının gözünde güvenilirliğini sağlamış ve kendini daima geliştiren güçlü oda ve borsalara ihtiyacımız var. Güçlü Türkiye, güçlü ekonomi, güçlü oda borsa, güçlü tacir ve sanayici demektir. Biz de bu bilinçle, tüm oda ve borsalarımızın gerekli koşulları yerine getirerek akredite olmalarını sağlamalıyız.” ifadesini kullandı.

TOBB İkiz Kulelerde Gerçekleşen Plaket Törenine Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen  GTSO Yönetim Kurulu Başkanımız  İsmail Akçay, Meclis Başkanımız Adem Köse, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Kamuran Gündüz, Yönetim Kurulu Üyesi Genel Sekreterimiz Lütfi Kılıç ile  Akreditasyon Sorumlusu Cahit Bal katıldı.

image_print

HABERLER