GTSO’da Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

18 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GTSO’da Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı

Giriş Tarihi: 08 Ocak 2023 - 20:57

Son Güncelleme: 08 Ocak 2023 - 21:00

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın 2022-2023 Başvuru Dönemi için Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarıma Dayalı Ekonomik ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 2022-2023 Başvuru sürecinin ve verilen desteklerin tanıtımı için Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay,  Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağlamış olduğu destek ve teşviklerden Gümüşhane olarak önemli ölçüde fayda sağladıklarını söyledi. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak hükümetimizin açıklamış olduğu destek ve teşvikleri  üyelerimize en iyi şekilde anlatmak ve maksimum fayda sağlamaları için bu tür bilgilendirici toplantılara çok önem verdiklerini aktaran GTSO Başkanı İsmail Akçay şunları söyledi:

“Amacımız devletimizin vermiş olduğu destek ve teşvikleri güncel bir şekilde sizlere aktararak, teknik uzmanlarımız yardımı ile sizleri en iyi şekilde bilgilendirmek ve sizlerin bu desteklerden en üst düzeyde faydalanmasını sağlamaktır. Değerli Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürümüz Ahmet Mesut Kıraç ta bugün bizlerle birlikte. Müdürüme de yeni görevinde başarılar diliyor, Gümüşhane olarak beklentilerimizin çok yüksek olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürümüz ve müdürlüğümüzün uzmanları da eminim ki bugün bizlere çok değerli bilgiler aktaracak.”

‘Yıllardır Şehrimizin TKDK Kapsamına Alınması İçin Mücadele Verdik’

“Yıllarca şehrimizin Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)  kapsamındaki iller arasına alınması için mücadele verdik. Girişimlerde bulunduk ve sürecin takipçisi olduk. İnşallah yakın zamanda bölge mantığı ile şehrimizde TKDK’nın desteklerine müracaat edebilecek. Bu kazanım şehrimiz için çok önemli bir katma değer sağlayacak. Bunun bilgisini de siz değerli katılımcılar ile paylaşmak istiyorum.”

“Tarıma Dayalı Ekonomik ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı konusunda merak ettiğiniz tüm soruları ve başvuru sürecinde aklınıza takılan konuları bilgi edinmek adına hiç çekinmeden Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzdeki uzmanlarımıza danışabilirsiniz. Sizler adına ben değerli müdürümüzden açık çek aldım. Ben bir kez daha değerli katılımlarınız için sizlere teşekkür ediyor, sözü Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürümüz ve değerli uzmanlarımıza bırakıyorum’’

Katılımcılara kısaca kendini tanıtan ve bu programın Gümüşhane’de katıldığı ilk program olduğunu ifade eden Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Mesut Kıraç ise eski görev yeri olan Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinin iklim yapısı ile Gümüşhane’nin iklim yapısının benzer olduğunu, Gümüşhane’ye özgü çok değerli elma çeşitleri olmasının da kendisi için ayrıca değerli olduğunu ifade etti.

Tarıma Dayalı Ekonomik ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programının çok önemli bir destek programı olduğunu belirten İl Müdürü Kıraç, “İnşallah il merkezinde Ticaret ve Sanayi Odamızın katkıları ile gerçekleştirilen bu programının benzerlerini ilçelerimizde de gerçekleştirerek şehrimizdeki üreticilerimizin çiftçilerimizin başvuru yapmalarını ve en üst düzeyde faydalanmaları  için üzerimize düşen ne varsa yapmaya gayret göstereceğiz. Hızlıca bir araştırma yaptım. İl Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Gümüşhane’de 235 projeye destek vermiş ve toplam 37 Milyarlık bir destek ödemesi gerçekleştirmişiz. Gümüşhane’de çiftçi esnaf ve tüccarımızı daha fazla bilgilendirerek, onlara daha fazla temas ederek, bu sayıları daha üst seviyelere çekmek için özveri ile çalışmaya devam edeceğiz. Ben bir kez daha Gümüşhane Ticaret ve sanayi Odamıza bu değerli programı düzenlediği için teşekkür ediyor, sözü uzmanlarımıza bırakıyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli uzman Büşra Demir tarafından Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 2022-2023 başvuru süreci ve başvuru aşamaları hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Bilgilendirme programı soru cevap şeklinde son buldu.

Kaynak: Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası

image_print

HABERLER