GTSO’dan Üçtaş ve Günyüzü Açıklaması - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GTSO’dan Üçtaş ve Günyüzü Açıklaması

Giriş Tarihi: 26 Ağustos 2021 - 19:12

Son Güncelleme: 26 Ağustos 2021 - 19:21

Gümüşhane den ayrılarak Giresun’un Doğankent ilçesine bağlanmak isteyen Kürtün Üçtaş ve Günyüzü köylerinde yapılacak halk oylaması ilgili olarak görüşlerini aktaran Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yüksek İstişare Kurulu, “Üçtaş ve Günyüzü köyleri Gümüşhane için her zaman kıymetlidir değerlidir. Üçtaş ve Günyüzü köylerimizin kararlarına saygı duyarız ama farklı söylemler altında girişimlerde bulunmalarına ve ayrılmalarına asla razı olmayız” açıklamasında bulundu.

GTSO Başkanı İsmail Akçay’ın başkanlığında toplanan GTSO Yüksek İstişare Kurulu’nun açıklaması şöyledir:

“Siyasi İrade, Gümüşhane bürokrasisi ve Mülki İdare Amirlerimiz tüm köylerimize olduğu gibi Günyüzü ve Üçtaş köylerimize de her zaman gereken önemi ve değeri vermiştir. Hizmet ve yatırımlarda eksiksiz yapılmıştır.

Hafta sonu AK Parti Gümüşhane Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, İl Başkanı Sayın Celalettin Köse, Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen ve ilimizde bulunan STK Temsilcileri ve basın mensupları ile birlikte şehrimizin sorunları üzerine gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş ile Ak Parti İl Başkanımız Sayın Celalettin Kösenin kamuoyu ile paylaşmış olduğu bilgilerde Kürtün ilçemize bağlı Üçtaş ve Günyüzü köylerimize Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve harcanan yatırım bedelinin 1 milyon 193 bin TL olduğunu aktardı.

Ayrıca 2021 yılı için tüm Doğankent KÖYDES bütçesinin ise 862 bin 654 TL olduğunu ifade etti. Kısacası Üçtaş ve Günyüzü köylerine yapılan yatırım harcamalarının Doğankent ilçesinin tüm köylerine gelen yatırım bütçesinden çok daha fazla olduğunu tüm kamuoyu ile paylaştılar.

Bu da bizlere  bir kez daha gösteriyor ki siyasi irademiz, Gümüşhane Mülki İdare amirlerimiz ve bürokrasimiz tüm köylerimize olduğu gibi her zaman Günyüzü ve Üçtaş köylerimize de gereken önemi ve değeri fazlasıyla göstermektedir. Hizmet alamıyoruz şeklinde doğru olmayan söylemler ve yanlış yönlendirmeler ile Günyüzü ve Üçtaş köyümüzde yaşayan halkı yönlendirenler, yıllardır birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan bölge köylerimizdeki komşuluk ilişkilerine zarar vermekle kalmayacak gelecekte iki şehir arasında kırgınlıklara neden olabileceklerini hatırlamalıdırlar.

Yüce Peygamberimiz birlik ve beraberlik üzerine söylemiş olduğu hadis-i şerifinde “Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır” diye buyurmuşlardır. İlimizin ve Ülkemizin değeri Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanımız siyaset ve devlet adamı Sayın Mahmut Oltan Sungurlu’nun Günyüzü ve Üçtaş köyümüzde yaşayan hemşerilerimize iletmiş olduğu ‘’Üçtaş ve Günyüzülüler bizim insanlarımız, yapıları bize uygun. Yani bizim kültürümüze uygunlar. Bu vatandaşlarımız Tirebolu’da Giresun’da rahat edemeyecekler. Gümüşhane’de görmüş oldukları itibari ve değeri buralarda göremezler” mesajını da çok dikkatli okumalı ve değerlendirmelidirler. Günyüzü ve Üçtaş Köyleri halkımız ayrımcılık yapan siyasetçilerin şahsi menfaatlerine alet olmayacaktırlar.

Üçtaş ve Günyüzü köylerimizin kararlarına saygı duyarız ama ayrılmalarına asla gönlümüzün razı olmayacağını bir kez daha ifade etmek istiyoruz.  Şehrimizin tüm köyleri olduğu gibi Üçtaş ve Günyüzü köyleri de bizim için her zaman kıymetlidir, değerlidir.”                       

GTSO YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

İsmail AKÇAY –Yönetim Kurulu Başkanı

A. Güngör ÜÇÜNCÜOĞLU- Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

Kamuran GÜNDÜZ- Meclis Başkanı

Arslan Murat AKÇAY- Yönetim Kurulu Üyesi

Hüseyin CANLI – Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

Aysun DALĞIÇ –Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

Bayram KARABULUT- Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

Muammer CANLI- Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

Numan KARA- Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

Alper Celil VARAN- Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

Hüseyin CANLI – Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

KAYNAK: GTSO BASIN BİRİMİ – 26.08.2021

image_print

HABERLER