GÜ Ekibinin Can Kurtarma Sevinci - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜ Ekibinin Can Kurtarma Sevinci

Giriş Tarihi: 11 Şubat 2023 - 12:37

Son Güncelleme: 11 Şubat 2023 - 12:39

6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi ile Elbistan olan ve çevresindeki 10 ili etkileyen iki büyük depremde arama kurtarma faaliyetleri yürütmek amacıyla Adıyaman’da bulunan Gümüşhane Üniversitesi ekibinden sevindirici haberler gelmeye devam ediyor.

Aralarında Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin de yer aldığı 74 kişilik deneyimli ekibiyle sahada bulunan Gümüşhane Üniversitesi, arama kurtarma faaliyetlerine canla başla devam ediyor. Gümüşhane Üniversitesi Kürtün Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programından gönüllü öğrenciler depremin ilk gününden itibaren Gümüşhane itfaiyesi ile birlikte enkaz çalışmalarına katıyor.

Sahadaki arama kurtarma faaliyetleri hakkında bilgiler veren Kürtün Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı Öğr. Gör. Erdem Soylu şunları söyledi: “Şu ana kadar çok sayıda yaralı ve ex vatandaşımıza ulaştık. Gece 03.30 da ekibin yanına giderken yolda vatandaşlar tarafından enkazda bir çocuk sesi duyuluyor diye durdurulduk. 10 yaşındaki Eylül İklim isimli kızımızla diyalog kurduktan sonra, Eylül’ü orada bırakamayacağımızı ve mutlaka sağ salim kurtarmamız gerektiğini ekip arkadaşlarımıza bildirdik. Sonrasında ekibi alıp hemen Eylül’ün olduğu yere geri döndük enkazdaki moloz yığınlarını temizleyip 2 kat aşağıya inerek vefat eden anne ve babasının yanında Eylül’e ulaştık. Yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından kız çocuğunu bulunduğu yerden çıkaran ekibimiz 30 saat sonra gelen bu kurtarışla buruk da olsa mutluğumuzu gizleyemedik. Ekip halinde çok duygusal anlar yaşandı maalesef annesini ve babasını Eylül’ü kurtarabilmek için ona siper etmiş şekilde hayatlarını kaybetmiş vaziyette bulduk. Eylül’den annesini zor ayırdık çok üzücüydü. Gece gündüz süren çalışmalarımızda 6 canlı ve sayısız cansız vatandaşımıza ulaştık maalesef. Çalışmalarımız ara vermeden devam etmektedir.”

Gümüşhane Üniversitesi’nden gelen sevindirici haber üzerine Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “10 ili ciddi bir şekilde etkileyen deprem sonrasında ilk günden itibaren bölgede bulunan Üniversitemiz, büyük çalışmalara imza atıyor. Gümüşhane AFAD ekibi ve Gümüşhane İtfaiyesiyle koordineli bir şekilde çalışan ekiplerimizden de sevindirici haberler almaya devam ediyoruz. Bölgede birçok hayatı kurtardıkları bilgisi bizlere gelmeye devam ediyor. Tabi sahada olduğu kadar saha gerisinde de Üniversite olarak her türlü yardımı imkanlar dahilinde sunmaya çalışıyoruz. Zor ve bir o kadar da üzücü bir durum. Arama kurtarma faaliyetlerinden aldığımız her bir kurtarma haberi yüreğimize su serpiyor. Ekiplerimizin her birisiyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Bu vesileyle canlı olarak kurtarılan Eylül kızımız ve diğer vatandaşlarımız için gece gündüz demeden gereken tüm çabayı gösteren herkese çok teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi – 11.02.2023

image_print

HABERLER