GÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖDÜLDE REKORA KOŞUYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖDÜLDE REKORA KOŞUYOR

Giriş Tarihi: 25 Aralık 2017 - 20:16

Son Güncelleme: 25 Aralık 2017 - 20:16

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından 5’inci BAK SETEM Akademi Ödülleri töreni düzenlendi.

Yoğun bir katılımın olduğu gecede Gümüşhane Üniversistesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Burak Türten, “Kamyon” belgesel filmi ile En İyi Yönetmen, İletişim Fakültesi öğrencisi Abdurrahman Demir ise “Kırmızı” belgeseli ile En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü.

Oyuncu Janset Paçal’ın sunumu ile Beyoğlu Atlas Sineması’nda gerçekleşen ödül törenine SETEM Başkanı, Yapımcı ve Yönetmen Mehmet Güleryüz, pek çok davetli ve sinemasever katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğr. Gör. Burak Türten, düzenlenen törende “Ödül almak motivasyonları iyi yönde etkiliyor. Yeni projelerimiz için atacağımız adımlarda daha cesur olmamızı sağlıyor. Ayrıca Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin adını bu tür prestijli platformlarda, sanatsal festivallerde duyurmuş oluyoruz. Bunun yanı sıra film çekmek de, çekilen filmin ödülle taçlandırılması da mutluluk ve gurur verici bir durum. Bu anlamda her zaman yanımızda olduğunu bildiğimiz Üniversitemiz Rektörü, aynı zamanda Dekanımız olan Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek hocamıza çok teşekkür ederim.” açıklamasında bulundu.

Kırmızı belgeselinin yönetmeni Abdurrahman Demir ise ödülünü alırken, “Bir öğrencinin hayali, emek vererek yaptığı bir işin ödüle layık görülmesi ve izleyenler tarafından beğenilmesidir. Yüzlerce film arasından bizim filmimiz seçiliyorsa, iyi bir iş çıkarmışız demektir. Böylesi güzel işlerle üniversitemizi temsil etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu ödüller ile birlikte Üniversitemiz İletişim Fakültesi Ulusal ve Uluslararası etkinliklerde son 1 yılda aldığı ödül sayısını 20’ye yükseltti.

(Kaynak: Niyazi Poyraz, Gümüşhane Üniversitesi – 25.12.2017)

 

image_print

HABERLER