GÜ Proje Ekibinden  Akçay’a Ziyaret - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜ Proje Ekibinden  Akçay’a Ziyaret

Giriş Tarihi: 07 Aralık 2022 - 16:50

Son Güncelleme: 07 Aralık 2022 - 16:51

Gümüşhane Üniversitesi (GARAGE) Gümüşhane Araştırma ve Geliştirme Takımı Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’ı ziyaret ederek, yürüttükleri projeler hakkında bilgiler aktardı.

Gümüşhane Araştırma ve Geliştirme Takımı olarak yürüttükleri Elektromobil, Hidromobil ve (İHA)İnsansız Hava Aracı projeleri hakkında GTSO Başkanı İsmail Akçay’a bilgiler vererek 2023 yılında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST yarışması için hazırladıkları projeler için sponsorluk desteği talebinde bulundu.

Daha önce düzenlenen TEKNOFEST yarışmasına Gümüşhane Meslek Yüksek Okulu olarak Yüksekokul alanında katılan tek takım olduklarını ve Mühendislik Fakülteleri ile yarıştıklarını ileten öğrenciler, tüm bu zorluklara rağmen daha önceki yarışmalarda önemli dereceler elde ettiklerini iletti. Daha önce katılmış oldukları yarışmada Elektromobil alanında ilk 10 içerisine girdiklerini ve bu yılki yarışmada ise daha iyi bir derece almayı hedeflediklerini aktaran öğrenciler bulacakları sponsorların desteği sayesinde Gümüşhane Üniversitesini ve Gümüşhane’yi düzenlenen bu tür önemli ulusal yarışlarda daha önemli dereceler ile temsil etmeye inançlarının tam olduğunu aktardı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaptıkları önemli çalışmalar için  Gümüşhane Araştırma ve Geliştirme Takımında bulunan tüm öğrencileri ve ekibi tebrik eden GTSO Başkanı İsmail Akçay, ‘’Yapmış olduğunuz  çalışmalar gerçekten çok değerli. Alkışlanacak bir iş yapıyorsunuz. Bu tür etkinliklerde yer almak ve bu tür uğraşlar ile uğraşmak sizlere gelecek hayatınızda çok önemli referanslar sağlayacaktır. Aynı zamanda elde edilen bu başarılar Gümüşhane Üniversitemizin elini güçlendirecek ve diğer üniversiteler arasında yaşamış olduğu rekabette üniversitemizi daha üst seviyelere taşıyacaktır. Marka değerinin artmasında katkı sağlayacaktır. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası olarak ta sizlere bu değerli çalışmalarınızda yardımcı olmak ve katkı sağlamak için elimizden gelen desteği vermekten mutluluk duyacağımızı belirterek, sizleri bir kez daha tek tek tebrik ediyorum. ’ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası – 07.12.2022

image_print

HABERLER