GÜ’DE ADAY MÜHENDİSLERE MÜHENDİSLER ODASINDAN "BARET" DOPİNGİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜ’DE ADAY MÜHENDİSLERE MÜHENDİSLER ODASINDAN “BARET” DOPİNGİ

Giriş Tarihi: 20 Kasım 2018 - 22:09

Son Güncelleme: 20 Kasım 2018 - 22:09

İnşaat Mühendisleri Odası Gümüşhane İl Temsilciliği tarafından Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği birinci sınıf öğrencilerine “Baret Giyme Etkinliği” düzenlendi.

Üniversite Rektörlük binası önünde yapılan etkinlikte Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası Gümüşhane İl Temsilciliği Başkanı Onur Duruk, İnşaat Mühendisliği birinci sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Etkinlikte kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektör Zeybek şunları söyledi:

“Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin moralini ve motivasyonunu artıran, mesleğe olan bakış açılarını değiştiren etkinliklerdir. Üniversitemizde öğrenim gördüğünüz süre boyunca aslında doğal bir laboratuvarda çalışıyorsunuz. Gümüşhane, Harşit çayının dağlık alanları derince yarması sonucu oluşmuş çok ciddi litolojik problemleri olan, sizi birebir doğrudan ilgilendiren inşaat bakımından birinci dereceden riskli olduğu bir alandır. Gerek burada gerekse de mezun olduktan sonra ülkemizin diğer şehirlerinde, yurtdışında inşaat sektörü içerisinde çalışırken yamaçları, litolojiyi mutlaka dikkate alarak derin sondajlarla bu işleri yapmanızı öneriyoruz. Eğitim-öğretimin başlangıcında birinci ve ikinci sınıfta hocalarımız zaten sizlerin mümkün mertebe uygulama ağırlıklı eğitim öğretiminizi tamamlamanızı sağlamak ve Türkiye’nin başka üniversitelerindeki İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin aldıkları eğitimin çok uzağında kalmamanız için büyük gayret içerisindeler. Sizlerin nitelikli, donanımlı yetişmesinde emek sarf eden bütün bölüm öğretim üyelerimizi, öğretim elemanlarımızı, araştırma görevlilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca bizim üniversitemizin eğitim öğretim faaliyetlerini ülkemizin geleceği açısından önemine inandığı için bu tür etkinlikler düzenleyen Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası Gümüşhane il Temsilcisi Sayın Onur Duruk’a teşekkür ediyorum.”

İnşaat Mühendisliği öğrencilerine mesleklerini sevmelerini ve mesleklerinin gerekli gördüğü yeterliliğe ulaşmalarını öğütleyen Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası Gümüşhane il Temsilcisi Onur Duruk ise: “Mesleğiniz şuan için altın bir meslektir. Üniversitemiz, çok köklü bir üniversite olan Karadeniz Teknik Üniversitesi altyapısıyla kurulmuştur. Sizlere iki şey tavsiye ediyorum. Biz artık dünyalı mühendisler olmak zorundayız. Lisans boyunca yabancı dilinizi muhakkak tamamlayın. İkincisi de artık çağımız çok ayrı bir yere gidiyor. Bu nedenle alanla ilgili bütün eksikliklerinizi tamamlayınız. Bu konuda öğrencilerimize her türlü desteğe biz hazırız. Kendinizi bir alanda muhakkak yetiştirin, o alandaki yazılımları takip edip öğrenin. Yazılım bilmeyen, yabancı dili olmayan mühendis, bundan sonra piyasada normal lisans eğitimini alamamış gibi karşılanıyor. Mesleğinizi sevin, sevdiğiniz alanda uzmanlaşmaya çalışın” şeklinde konuştu.

Öğrencilere mesleği sevdirme amaçlı yapılan etkinlik sonunda Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, kendi elleriyle İnşaat Mühendisliği birinci sınıf genç mühendis adayına baretini taktı. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

(Kaynak: Gümşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü – 20.11.2018)

 

image_print

HABERLER