GÜ'DE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA MÜRACAATLARI BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜ’DE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA MÜRACAATLARI BAŞLADI

Giriş Tarihi: 01 Ağustos 2019 - 12:25

Son Güncelleme: 01 Ağustos 2019 - 12:25

Gümüşhane Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans ve Doktora başvuruları başladı.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı için Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü için 27 Yüksek Lisans programına 460 ve 8 Doktora programına da 60 öğrenci kontenjanı için başvurular başladı.

Ayrıca bu yıl açılan İnsan Kaynakları ve Maliye Yüksek Lisans programları ile Enerji Sistemleri Doktora programı ilk öğrencilerini alacak.

Online yapılacak başvurular 2 Ağustosa kadar devam edecek. Kazanan adaylar, 9 Ağustos tarihlerinde üniversite Ana sayfasında ilan edilecek.

Kazanan adayların programlara kesin kayıt tarihleri ise 19-23 Ağustos olarak belirlendi.

Başvuruda bulunacak adaylara başarı dileklerinde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Günümüzde eğitimin önemi tartışılmaz. Artık sadece lisans mezunu olmak yetmiyor. Akademik bir alanda kariyer yapmak ve bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma kabiliyeti kazanmak için Yüksek Lisans ve Doktora programlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Üniversitemiz her geçen gün gelişerek adından sıkça söz ettirmektedir.  Lisans eğitiminin yanı sıra fakülte mezunlarının alanlarında uzmanlaşmalarını sağlamak amacıyla Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerimizde yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularımız aktiftir. 9 Ağustos tarihinde üniversitemiz ana sayfasından kazanan adaylar ilan edilecektir. Programlara başvuru yapacak adaylarımıza şimdiden başarılar diliyor, üniversitemize hoş geldiniz dileklerinde bulunuyorum”

Kaynak: Gümüşhane Üniversitesi – 01.08.2019

image_print

HABERLER