GÜDEF, BİNALİ YILDIRIM İÇİN GÜMÜŞHANE’Yİ İSTANBUL’A TOPLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜDEF, BİNALİ YILDIRIM İÇİN GÜMÜŞHANE’Yİ İSTANBUL’A TOPLADI

Giriş Tarihi: 14 Haziran 2019 - 16:45

Son Güncelleme: 14 Haziran 2019 - 16:45

İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanlığı Seçimlerine Destek için İstanbul’a giden Gümüşhane Heyetine İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) “CUMHUR İTTİFAKI GÜMÜŞHANE BULUŞMASI” adı altında yemekli bir toplantı düzenledi.

23 Haziran’da İstanbul’da yapılacak olan Büyükşehir Belediye Başkanlık Seçimine  Cumhur İttifakının Belediye Başkan Adayı  Binali Yıldırım’a destek vermek için AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, İl Yönetimi ilçe Başkanları  ve  Milliyetçi Hareket Partisi MHP İl Başkanı Nedim Aydın, il ilçe Yöneticilerinin yanı sıra Belediye Başkanları ile toplu olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimlerine destek için adeta Gümüşhane’den İstanbul’a çıkarma yaptı.

Sunuculuğunu Celal CAN’ın yaptığı program, İBB 1453 Çırpıcı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Programa ev sahibi olarak GÜDEF Başkanı Vahit OLGUN yaptığı açılış konuşmasında: “GÜDEF olarak bizler İstanbul’da bulunan Gümüşhane derneklerinin üst kuruluşu olarak her zaman milli ve manevi konulardaki çalışmalarımızla ön planda olmuş bir kuruluşuz. Böyle olmaya da devam edeceğiz. Bugünde burada İstanbul Büyükşehir Cumhur ittifakı adayımız Sn. Binali YILDIRIM’a destek vermek üzere bulunuyoruz. Zigana tüneli ve Havaalanı başta olmak üzere Gümüşhane’mize yapılan yatırımlarda emeği olan Kelkit vadimizin çimenli yaylalarının yetiştirdiği bir değer olan sn. Binali YILDIRIM’a destek vermek üzerimizde bir borç olarak görüyorum. Gümüşhaneliler vefalı, vatanperver ve özüne sadık insanlar topluluğudur. Gümüşhaneliler Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü, Adnan Menderes’i,  Turgut ÖZAL’ı, Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ı ve Recep Tayyip ERDOĞAN’ı çok sevmiş ve desteklemişlerdir. Hasılı bu ülkenin büyümesi ve bu milletin yücelmesi için mücadele edenleri Gümüşhaneliler bağrına basmıştır. Bu destekten dolayı basında ve sosyal medyada bizleri eleştirenler var. Geçen günlerde herhangi bir hüviyeti olmayan bazı gruplar Kartal’da Gümüşhane’mizin adını kullanarak programlar yaptı. Biz yaptığımız etkinliklerimizde kurumsal kimliğimizi gizleyerek el altından çalışmalar içerisinde olmadık olmayacağız. Dünyanın hiçbir yerinde seçimler konuşulmazken İstanbul seçimlerinin dünya gündeminde olmasının sebepleri ortadadır. Bizler Gümüşhaneli olarak yönümüz ve istikameti belli olan insanlarız. TBMM Başkanvekili sn. Celal ADAN başta olmak üzere, MHP genel merkez yöneticilerine, Akparti ve MHP il başkanlarımıza, İl belediye başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, İlçe ve Belde belediye başkanlarımıza, İl dernek başkanlarımıza, İlçe, Belde ve Köy dernek başkanlarımıza ve yönetimlerine ve tüm hemşerilerime hoş geldiniz diyor ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra il başkanları ve belediye başkanlarının ardından konuşan söz alan MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Celal ADAN ise “Bu organizasyonu düzenleyen başta GÜDEF Başkanı Vahit OLGUN olmak üzere tüm yönetimini kutluyor ve teşekkür ediyorum. Değerli kardeşlerim burada Gümüşhanelilere vatan sevdası nedir ülkemizin menfaatleri nedir diye anlatacak değilim. Ben bugün burada neden bulunduğum ile ilgili birkaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir Allah dostuna Karışıklık döneminde doğru insanı nasıl buluruz diye sormuşlar. Oda karışıklık döneminde düşman oklarının yöneldiği insan doğru insandır demiş. Bizler Cumhur İttifakını oluştururken neden bakanlık yada genel müdürlük istemiyorsunuz bu işten sizin çıkarınız nedir diye sordular. Bağımsız bir Türkiye bizler için milyonlarca bakan ya da müdürden daha üstün ve önemli olduğu için bu ittifak içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Gümüşhane ile ilgili birkaç önemli notlara baktığımda birçok kalesiyle öne çıkan önemli bir şehir olduğunu görüyoruz. İstanbul’da bu ülke için önemli bir kale olduğundan Büyükşehir adayımız, daha önce mecliste birlikte görev yaptığımız ve birlikte çalışmaktan onur duyduğum bir değer olan sn. Binali YILDIRIM’ın kazanması için mücadele ediyoruz. Genel Başkanımızın dediği gibi İstanbul’a mitil atılmış durumdadır. 23 Haziran seçimlerinde seçimin kazanılması için canla başla gayret gösteriyoruz. Gümüşhane’de bulunan tüm yöneticilerimiz buradadır. Çalışmaya devam etmektedir. 23 Haziranda seçimleri hayırlısı ile kazandıktan sonra Gümüşhane yaylalarında piknik yapmaya o güzel havasını teneffüs etmeye geleceğim. Bu programı hazırlayan federasyon başkanı ve yönetimine tekrar teşekkür ediyor, tüm katılımcıları saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Daha sonra yapılan protokol konuşmalarının ardından program sona erdi.

Programa, MHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Celal ADAN, MHP MYK Üyeleri Musa KÜÇÜK, Selami ŞİŞMAN ve Akın ÜSTÜN, Akparti İl Bşk. Celalettin KÖSE, MHP İl Bşk. Nadim AYDIN, Gümüşhane Bld. Bşk. Ercan ÇİMEN, Akparti ilçe başkanları Şiran İlçe Başkanı Erhan Güngör, Merkez İlçe Başkanı Fatih Gürses, Torul İlçe Başkanı Osman Karabulut, Kelkit İlçe Başkanı Sadi Tüysüz, Köse İlçe Başkanı Sinan PALA, Kürtün İlçe Başkanı Yücel Yusufoğlu, MHP ilçe Başkanları Kürtün ilçe başkanı Erol Düzgün, Kelkit ilçe başkanı Özkan Keskin, Köse ilçe başkanı Şerafettin Kazancı, Torul ilçe başkanı Temel Özcan, Şiran ilçe başkanı Veysel Çubukçu, Gümüşhane İlçe Belediye başkanları Kelkit Belediye Başkanı Aziz NAS, Kürtün Belediye Başkanı Enver ŞEN, Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel, Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Hemşerimiz Eyüp Bld. Başkan Yrd. Ali Rıza YAVUZ, GÜSİAD Başkanı Yüksel YALÇIN, ŞİDEF Başkanı Serkan KAYA, Ünlüpınar Belediye Başkanı Ahmet Nas, Arzular Kabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, Gümüşgöze Belediye Başkanı Hasan Aksel, Deredolu Belediye Başkanı Özgül Alkan, Söğütlü Belediye Başkanı Salim Koç, Yeşilbük Belediye Başkanı Sezai Doğan, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Öbektaş Belediye Başkanı Yemen Demir, Bahçelievler Meclis Üyesi Musa ŞENER, Eyüp Meclis Üyesi Bayram DEMİR, Sancaktepe Meclis Üyesi Kazım KÜÇÜK, Tuzla Meclis Üyesi Cevdet ALEMİN, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyesi Ömer OSMANOĞLU, ile İl, İlçe, Belde ve Köy dernek başkan ve yönetimleri ile çok sayıda Gümüşhaneli katıldı. Ayrıca aşağıda isimleri yazılı ilçe ve belediye başkanları katılım sağladı.

(Kaynak: Tahir Soylu – GÜDEF – 14.06.2019)

image_print

HABERLER