GÜMÜŞHANE, “AFAD” SAYESİNDE KAYA TEHLİKELERİNDEN TEMİZLENDİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE, “AFAD” SAYESİNDE KAYA TEHLİKELERİNDEN TEMİZLENDİ

Giriş Tarihi: 25 Temmuz 2018 - 19:37

Son Güncelleme: 25 Temmuz 2018 - 19:37

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ın Gümüşhane’de yaptığın çalışmaları inceledi.

25 Temmuz 2018 Çarşamba günü beraberinde Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak ile birlikte il merkezindeki Afet kapsamına alınan yerlerde yapılan çalışmaları inceleyen Vali Okay Memiş son durum hakkında AFAD İl Müdürü Mesut Bayrak’tan bilgi aldı.

Vali Memiş; Merkez Eskibağlar Mahallesi üst kısmındaki kayalık mevkiinde taş düşme riskine karşı yapılan enerji sönümleme çalışması, yine aynı yerde 1.TOKİ yerleşkesi yolu üst kısmında tamamlanan kaya ıslah çalışması ile Yeni Devlet Hastanesi bölgesinde devam eden kaya ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

“AFAD ilimizde önemli işler yapmıştır. AFAD çalışma alanı itibariyle insan hayatına odaklı bir kurumumuz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya dönük çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar hem can ve mal güveliğine gelebilecek tehlikeleri önlemeye dönük, hem de bir afet veya kaza sonrası zarar gören vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşma noktasında oluyor. Bu gün burada vatandaşlarımızın olası bir riskle karşılaşmaması için il merkezinde AFAD tarafından yapılan çalışmaları inceledik. Bu çalışmaların tutarı yaklaşık 5 milyon lira civarında. İşlerin bir kısmı bitti bir kısmı ise devam ediyor. 2005 yılından günümüze kadar AFAD tarafından ilimizde afet konutu yapım işi, kaya ıslahı çalışmaları da olmak üzere, 52 milyon lira civarında bir yatırım yapıldı, bu çok ciddi bir rakam. Devam eden çalışmalarda İnşallah en kısa süre de tamamlanacak” dedi.

 

image_print

HABERLER