Gümüşhane Akçakale Mahallesi’ne Dev Bayrak - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Akçakale Mahallesi’ne Dev Bayrak

Giriş Tarihi: 22 Aralık 2022 - 15:52

Son Güncelleme: 22 Aralık 2022 - 15:52

Gümüşhane’nin Akçakale Mahallesine Akçakaleli gençler tarafından 25 metrelik direk dikilerek Türk Bayrağı asıldı.

2008 yılında dikilen 12 metrelik demir direğin zaman içeresinde eğilmesi ve yıkılması nedeniyle gençlerin ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda aynı yere profesyonel olarak  kullanılan 25 metre yüksekliğinde bayrak direği dikilerek göndere de 600×900 cm’lik Türk Bayrağı çekildi.

Gümüşhane’nin Akçakale tarafından giriş ve çıkışından görünen devasa direk vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Bayrak direğinin dikilmesinde öncülerden biri olan Behçet Necati Gül yaptığı açıklama, “Dikilen bu bayrağın fikri yeni çıkmadı. Bu bayrak 2008 yılında bir kaç arkadaşla aldığımız kararla yolu olmayan bir dağa at ve insan gücü ile kısıtlı bütçelerle 12 metrelik bir demir direk ve iki tonluk beton malzemesi taşınarak dikilen ilk direğin devamıdır. Zaman içerisinde açılan yolla bayrak direğine araçla ulaşım sağlanınca neden daha büyük bir direk dikmeyelim diye düşünüp bir Whatsapp gurubu kurarak 80 kişiye ulaşıp yardım toplamaya başladık.  Sonra başlattığımız bu çalışma kurduğumuz gurup dışından da teveccüh görünce hedeflerimizi daha da büyüttük 25 metrelik tamamen profesyonel 600×900 cm’lik bir bayrağı kaldırabilecek bir bayrak direği için kolları sıvadık. İki aylık zaman zarfında başta Akçakale Mahallesi sakinlerinden olmak üzere il içinden ve dışından arkadaşların katkılarıyla (174 kişi) hedeflediğimiz meblağa ulaştık. Toplanan meblağın yanı sıra başta Gümüşhane Belediyesi olmak üzere bazı belediye ve STK’ların da katkı ve imkanlarıyla çalışmamızı sonlandırdık. Gelinen son aşama da gece aydınlatması da dahil Gümüşhane merkezin en büyük bayrağını Akçakale mahallesine diktik. Memleketimiz insanlarının bayrağa gösterdikleri hassasiyet ve ihtimam bizleri son derece gururlandırdı. Dikilen bu bayrak umut ediyoruz ki gelecek nesillerinde bayrak sevgisini daha da güçlendirecektir.” şeklinde konuştu.

Haber: Ebuzer YAPAR

image_print

HABERLER