GÜMÜŞHANE, ANAYASA REFERANDUMUNDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMALIDIR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

16 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE, ANAYASA REFERANDUMUNDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLMALIDIR

Giriş Tarihi: 23 Ocak 2017 - 8:18

Son Güncelleme: 23 Ocak 2017 - 8:20

AK Parti  tarafından hazırlanan ve MHP tarafından da desteklenen 18 maddelik “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”, 21 Ocak 2017 Cumartesi günü 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.

Bundan sonra; Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, anayasa değişikliğine ilişkin kanunu, kendisine tanınan 15 günlük yasal süre içinde onaylayacak ve kanun, onay sonrası Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Anayasa değişikliğinin halk oylaması ise, anayasa değişikliğine ilişkin kanunun Resmi Gazete’de yayımını takip eden 60. günden sonraki ilk pazar günü yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine tanınan süre içerisinde kanunu onaylaması halinde referandumun en erken 26 Mart 2017 Pazar günü, en geç ise 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılmasını planlıyor.

Anayasa değişikliği kanununun referandumda kabul edilmiş sayılması için, kullanılan geçerli oyların yarısından bir fazlasının “EVET” olması gerekiyor.

************

Anayasa değişikliğinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Ülkemizin hayrına olacak bu önemli değişikliği destekliyor ve EVET diyoruz.

Her türlü engellemeye ve her türlü badireye rağmen; AK Partili ve MHP’li milletvekilleri TBMM’sinde geceli gündüzlü çalışarak kendilerine düşen görevi en iyi şekilde yapmışlardır. Millet olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Şimdi sıra milletimizdedir. Şimdi sıra Gümüşhane’dedir.

Her millî davada hep önde olan Gümüşhane’nin, bu önemli halk oylamasında da yine önde olması ve hatta Türkiye’de derece yapması gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde cumhurbaşkanının doğrudan halk oyuyla seçildiği ilk seçim olan  12. Cumhurbaşkanını belirlemek için 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan seçimlerde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a en fazla oranda oy veren illerden üçüncüsü Gümüşhane idi. Seçim sonunda Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını kazandığı seçimdeki Türkiye oranı %51.79 iken bu oran Gümüşhane ilinde %75 oldu. Ve bu oranla da Gümüşhane ili, ülkemizde Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a en yüksek oranda oy veren 3. İl oldu.

************

Gümüşhaneliler; bu önemli Anayasa değişikliğindeki halk oylamasında da yüksek oranda “EVET” diyerek Türkiye birinciliği için çalışmalıdır.

Halk olarak önümüze çok önemli bir fırsat düşmüştür. Ülkemizin istikrarı için bu fırsatı çok iyi değerlendirmek zorundayız.

Gümüşhane’de gerek AK Parti ve MHP, gerekse STKlar şimdiden referandum planlamalarını yapmalı ve hiç bir ayrıntıyı atlamamalıdırlar. Konu vatandaşımıza “anlaşılır ve sade bir üslupla” anlatılmalıdır.

Ülkemizin önündeki prangalar inşallah bu referandumla aşılmış olacaktır. Yeni Türkiye yeni hedeflerine en güçlü şekilde yürüyecektir.

Anayasa değişikliğinin ve özellikle yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ülkemize hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER