Gümüşhane Anjiyosunu Bekliyor - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Anjiyosunu Bekliyor

Giriş Tarihi: 04 Temmuz 2023 - 9:57

Son Güncelleme: 04 Temmuz 2023 - 10:20

Gümüşhane Olay Gazetesi’nin Haberi04.07.2023

Sağlık Bakanlığı’nca 2022 yılı Kasım ayında Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne Anjiyo ünitesi kurulmasına onay verildi. Onay tarihinden bugüne 7 aylık bir süre geçtiği halde, Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde henüz Anjiyo ünitesi kurulmadı.

Gümüşhane ilinden giden talepler üzerine Sağlık Bakanlığı’nca yapılan incelemeler sonunda Bakanlıkça verilen onay gerekçesinde şu ifadelere yer verilmişti: “Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne en yakın kalp merkezinin Trabzon Ahi Evran Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastane (100 km) olduğu belirlenmiştir. İl genelinde sağlık hizmeti sunan ve yeterli kapasiteye sahip olması nedeniyle sevk alımı en fazla olan ilgili sağlık tesisi bünyesine de 2 kardiyoloji uzmanını görev yaptığı tespit edilmiştir. Bu kapsamda, ulaşım, sevk, iklim durumu ve hasta mağduriyeti de göz önüne alındığında Gümüşhane Devlet Hastanesine tarafından anjiyografi cihaz alımının yapılabileceği ve ilgili cihaz kurulumu için çalışmalarına başlanabileceğini tespit edildi.”

Gümüşhane ilinde en çok görülen vakalar arasında yer alan kalp krizi ve damar hastalıklarına acil müdahale ve tedavi için özellikle Trabzon’a gitmek zorunda kalan hastalar ve hasta yakınları yoğun olarak son beş yıldır Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne bir anjiyografi ünitesinin kurulmasını istiyor.

Edinilen bilgiye göre 2022 yılı içinde kalp krizinin yanı sıra, kalp damarlarında tıkanıklık şüphesi olan yaklaşık bin dolayında koroner anjiyografi ihtiyacı olan hasta Gümüşhane’den Trabzon, Erzincan ve Erzurum’a sevk edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da bir çağrı yapan Gümüşhaneli vatandaşlar, şunları belittiler: “Sayın Bakanım; Sizin verdiğiniz onaya rağmen 7 aylık gecikmenin yaşandığı Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne Anjiyo ünitesinin kurulum sürecinin daha fazla ertelenmemesini ve Gümüşhane’ye başka hastanelerde kullanılmış çıkma cihazların değil de yeni bir anjiyo cihazının gönderilmesini ve bir an önce anjiyo ünitesinin kurulmasını siz Sayın Bakanımızdan talep ediyoruz.”

Kaynak: Gümüşhane Olay Gazetesi – 04.07.2023

image_print

HABERLER