Gümüşhane - Antalya Ortaklığında Hemşirelik Paneli Düzenlenecek - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane – Antalya Ortaklığında Hemşirelik Paneli Düzenlenecek

Giriş Tarihi: 24 Mayıs 2021 - 17:07

Son Güncelleme: 24 Mayıs 2021 - 17:07

Gümüşhane Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi iş birliğinde düzenlenecek olan “Hemşirelik Haftası Paneli” 26 Mayıs 2021 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Panel başkanlığını Antalya Bilim Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayla Gürsoy’un üstleneceği programda, “Pandemide Hemşirelik Bakımı” ve “Dijital Çağda Hemşire Olmak” konuları işlenecek.

Programın düzenlenmesini Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melike Demir Doğan ve Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aydanur Aydın üstlendi.

Dr. Öğr. Üyesi Havva Karadeniz, Dr. Öğr. Üyesi Nuran Aydın Ateş, Uzman Hemşire Özge Turna ve Öğrenci Hemşire Melike Yalçın’ın konuk olacağı program, 26 Mayıs 2021 tarihinde Saat: 11.00-13.30 arasında gerçekleşecek. Programa kayıt olabilmek için Gümüşhane üniversitesi web sitesinde yer alan afişteki sekreteryaya mail atmak veya ilandaki Qr kodunu okutmak yeterli olacak.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Melike Demir Doğan düzenlenecek program hakkında, “Sağlık, bireylerin zorunlu ve vazgeçilmez temel ihtiyacıdır. Bu ihtiyaca cevap verirken ön cephede mücadele eden meslek grubu hemşirelerdir. Hemşireler, sağlık problemleri olan insanların, bir tıbbi kuruluşa başvurmalarından ayrılmalarına kadar olan bütün süreçlerde primer bakımlarını üstelenen sağlık personelleridir. Sağlık hizmetlerinin sunumunda etkin rol oynayan ve mesleklerini büyük bir fedakârlıkla yerine getiren bütün hemşirelerin pandemi ile mücadele ettiğimiz şu günlerde içtenlikle anılmasının onlara büyük moral olacağı aşikârdır. Bu kapsamda Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü olarak hemşirelerin sesi olabilmek adına bir etkinlik düzenledik. Etkinliğimizde Antalya Bilim Üniversitesi ile iş birliği yaparak, Hemşirelik Haftası Paneli ile hemşireleri keyifle anmayı ümit ediyoruz. Hemşireliği hemşirelerden dinlemek isteyen, mesleğe gönül vermiş tüm meslektaşlarımızı etkinliğimize bekleriz” açıklamasında bulundu.

Düzenlenecek programda sağlık alanında önemli çıktıların elde edileceğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Dünyada Florence Nightingale ile başlayan bakım kavramı ile bir meslek haline gelen hemşirelik, 12 Mayıs Nightingale’in doğum günü ile her yıl hatırlanmaktadır. Özellikle günümüzde oluşan zor şartlarda üstlendikleri görev ve sorumluluk anlayışıyla ulvî bir mesleğe sahip olan hemşirelerimiz, topluma hizmeti ilke edinerek, büyük fedakârlıklarla görevlerini yerine getirmektedirler. ‘Önce İnsan’ diyerek, verdikleri bu onurlu hizmet bizler açısından övgüyü ve takdiri fazlasıyla hak etmektedir. Antalya Bilim Üniversitesi iş birliğinde düzenlenecek olan ‘Hemşirelik Haftası Paneli’ adlı programda hem hemşirelerimizi bu önemli günde hatırlamak hem de işlenecek konularla bu alana yönelik önemli girdilerin elde edileceğine inanıyorum. Bu nedenle de programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sabır, özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan hemşirelerimizin de ‘Hemşireler Günü’nü yürekten kutluyorum.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ – 24.05.2021

image_print

HABERLER