GÜMÜŞHANE AVM İLE 350 YENİ İSTİHDAM HEDEFLENİYOR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

24 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE AVM İLE 350 YENİ İSTİHDAM HEDEFLENİYOR

Giriş Tarihi: 30 Ağustos 2020 - 21:57

Son Güncelleme: 30 Ağustos 2020 - 21:59

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AVM Projesi’nin hayata geçirebilmesi için AVM yapılması planlanan alanın belediye iştiraki olan GÜMSAŞ’a devredildiğini söyledi.

Sürece Müdahale Etmek Zorunda Kaldık

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Avm sürecine müdahale etmek zorunda kaldık. Hasanbey Mahallesi Daltaban semtindeki eski otogar ve sanayinin yerine yapacak olduğumuz AVM projesi için sürecimiz çok uzadı. Yüklenici firmayla uzun süren istişareler yaptık. O arkadaşlarımız da kötü niyetli değildi fakat finansal zorluklar yaşadılar. Bizim bu şehre sözümüz var dedik. Biz bekleyemeyiz dedik. Kendileriyle anlaşıp işi ve yapımını devraldık. Şehrimize verdiğimiz sözümüzü yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Hedefimiz 350 Yeni İstihdam

Hedeflerinin 350 yeni istihdam oluşturmak olduğunu kaydeden Başkan Çimen, “Hedefimiz 350 yeni istihdam. Şehrimizde çözüme kavuşturmak istediğimiz en önemli sorunlarının başında da genç işsiz kardeşlerimize iş imkânı sağlamak. Okuyup tahsilini tamamlayan Gümüşhaneli kardeşlerimize iş istihdam imkânı üretmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni iş sahaları yeni projeler üretiyoruz. Önceliğimiz başta onlara yeni imkânlar üretebilmek için. İnşallah AVM’mizde 350 kişi çalışacak. Hepsini ilimizden sağlamak istiyoruz. AVM’mizde bulunan esnafımız ayrıcalıklı olacak. İşyerlerinden tutunda iş kollarına kadar tüm imkânlarda esnafımızı ön plana çıkarmak istiyoruz. Onlara ek getiri sağlamak adına tüm imkân ve yolları deneyeceğiz. Benim şehrimdeki hemşehrilerimde markalardan alışveriş yapma imkânını bulacak. Ülkenin her yerinde sabit fiyatları olan giyimden yiyeceğe her türlü imkâna ulaşacak. İndirimlerden ve kampanyalardan faydalanacak” dedi.

Söz Verdiğimiz Gibi AVM Yapılacak

Gümüşhane’ye AVM kazandırma hedeflerinden vazgeçmediklerini dile getiren Başkan Çimen, “İlimize bir Avm kazandırma hedefimizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Gümüşhane ve Gümüşhane insanı buna layık. Halkımızın bu hizmeti de profesyonel olarak alması için gerekli tüm adımları atıyoruz. Burası asla “pasaj” olmayacak. Hepimizin her ilde gittiği gibi profesyonel bir Avm formatını kazandıracağız. Aklımızda çeşitli modeller var. Ulusal bazı markalar bize ortaklık teklif ediyor. Bu hususta masamız da değerlendireceğiz. Ayrıca kendi geliştirdiğimiz bir iş modeli de gündemde. İlimiz hep yapı kooperatifleri ile tanıştı. Geçmişte ilimizde birçok başarılı ticari esnaf kooperatifi kurulmuştu. Bizlerde şimdi böyle bir modeli gündemimize aldık. İnşallah yakın zamanda kamuoyuyla sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.

2021 Yılı Atılım Yılı Olacak

AVM Projesinin Gümüşhane’nin 30 yılına damga vuracağına değinen Başkan Çimen, “Büyüyen ve gelişen Türkiye’de yeni Gümüşhane’yi hep birlikte inşa edeceğiz. 2019 seçimlerinden sonra halkımızın verdiği yetkiyle 2019-2020 yılını mali disiplin yılı ilan ettik. Polemiklere takılmadığımız gibi gerçekleri de önümüze aldık. Belediyemiz büyük yatırımların altına girmişti ve bu yatırımlar için borçlandık. Bu yıl tüm borçlarımızı neredeyse kapadık. Evet, iftiharla söylüyorum ki Piyasa borcumuz neredeyse 5 milyona indi. Alacaklarımız neredeyse 15 milyona çıktı. Artık mali açıdan çok güçlü bir belediye olarak 2021 yılında daha büyük yatırımlara odaklanıyoruz. Tünel açılınca cazibe merkezi olacağız. İlimizde Zigana Tüneliyle yaşanacak gelişmelere şimdiden altyapımızı hazırlamamız gerekiyor. İnanıyorum ki Terse göç yaşanacak ve ilimize yoğun talep olacak. O yüzden çalışmalarımızı hep bu denklem içinde yapıyoruz. AVM’mizde bu kapasiteler ölçeğinde düşünülüyor. Önümüzdeki 30 yıla damga vuran bir proje olacak inancındayım” açıklamalarında bulundu.

Başkan Çimen, “Şehrimize yapacak olduğumuz alışveriş merkezi Belediyemiz iştiraki olan GÜMSAŞ şirketimiz tarafından devralındı. Hep birlikte bu süreci yürüterek, şehrimize alışveriş merkezini kazandıracağız. Şehrimizin vizyon projesi olarak nitelendirdiğim AVM projemize ilişkin çalışmaları kısa süre içinde tamamlayıp ve yapım aşamasına geçmeyi hedefliyoruz. Projemiz Önümüzdeki 30 yıla damga vuran bir proje olacağı inancındayım” şeklinde konuştu.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ – 30.08.2020

image_print

HABERLER