GÜMÜŞHANE BAĞLARBAŞI MAHALLESİ “AĞLAR BAŞI” MAHALLESİ OLMASIN… - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE BAĞLARBAŞI MAHALLESİ “AĞLAR BAŞI” MAHALLESİ OLMASIN…

Giriş Tarihi: 08 Ocak 2019 - 15:35

Son Güncelleme: 08 Ocak 2019 - 15:35

YUSUF SADIK’IN KÖŞE YAZISI

Şehrimizin en kalabalık mahallesi olan Bağlarbaşı Mahallesi’nin yerleşik nüfusunun tamamına yakını Harşit Çayı’nın Güneyindeki konutlarda ikamet etmektedirler.

Çamlıköy’den gelip Ahmed Ziyaüddin Camisi’nin yanından geçen  tek yolu kullanan mahalle sakinleri, ana yola vardıklarında  en az  300 metre daha  sağda ilerleyerek  ileriki kavşaktan ya da üst geçidi kullanarak sola dönüp ilerleyerek ya da ulaşım araçlarına binerek  bir şekilde şehre ulaşmaya çalışıyorlar…

Mahallenin başından sonuna kadar  gidiş –geliş olarak düzenlenen güzergah, yayaların geçidini engellemek için de ayrıca bariyerlerle de bölünerek  takviye edilmiş durumda.  Bu durumun  yaya trafiği açısından yadsınması elbette düşünülemez. Ama ne var ki  yolun her iki şeridi kenarlarında ticaret yapan esnaf yakınıyor. Müşteri celbini önemli  ölçüde aksatan bu duruma çare olarak mahalle yolunun ana yola ulaştığı yerde  akıllı bir dönemeç yapılmasını istemekte, yapılacak dönemeçin  trafik  yönünden de bir sorun yaratmayacağını savunmaktadırlar…Ve ekliyorlar. Bu durum. “Yayalar için bir avantaj olacağı gibi yöreye de son derece güzel bir görsellik katacaktır” diyorlar.

Bağlarbaşı dedik eski adı Sorda. Gerçekten  esnafın yakınması bir yana, şehre inmek zorunda kalan yayalar  ki bunlar arasında yaşlı, cocuklu ve hamile olanlar da vardır. Fırtınalı ve soğuk günlerde onlar için  çile anlamına gelen bu olumsuzluğa  son verilmesini isteyen mahalle sakinleri, yetkililere seslenerek, ”Mahallemizin adı Bağlar başı. Ne olur “Ağlarbaşı” haline getirmeyin ” diyorlar.   

Biz yazdık. Gerisi yetkililere  kalıyor. Karayolları mevzuatı var. İl Trafik komisyonu Var. İzlenmesi gereken bir konu. Belediye Başkanımız ve Mahalle Muhtarı’nın işi yetkililer nezdinde görüşmesi gerekiyor.

Mahalleye Komşu Gümüşhane Üniversites’nde  okuyan 20 bin öğrencinin de bu güzergahı her gün kullandıkları ve sosyal tesislerinden yararlandığı  dikkate alındığında, “Akıllı Kavşak”  uygulamasının bir an önce hayata geçirilmesi  son derece faydalı olacaktır. Bir başka faydası  da semtin önemsendiği vurgusunu yapacaktır ki bence  bu da çok önemli…..

image_print

HABERLER