Gümüşhane Barosu'ndan Diyarbakır Barosu’nu Kınama - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Barosu’ndan Diyarbakır Barosu’nu Kınama

Giriş Tarihi: 25 Temmuz 2022 - 10:04

Son Güncelleme: 25 Temmuz 2022 - 10:04

GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ’NİN HABERİ – 25.07.2022

İçlerinde Gümüşhane Barosu’nun da bulunduğu 18 ilin Baro başkanı yayımladıkları bildiri ile, “Zaho Olayı” başlıklı bildiriden dolayı Diyarbakır Barosu’nu kınayıp Ordumuza destek açıklaması yaptılar.

Gümüşhane Barosu Başkanı Av. Metin Aslan, muhabirimizin konu ile ilgili sorusu üzerine, “Diyarbakır Barosu’nun yayınladığı “Zaho Olayı” başlıklı bildiriyi vatanın bölünmez bütünlüğü açısından çok yanlış bulduğumuz için 18 Baro olarak ortak hazırladığımız açıklamayı yayınlayarak hem Diyarbakır Bürosu’nun tavrını kınadık, hem de kahraman Ordumuzun her daim yanında olduğumuzu cümle aleme deklere ettik” Dedi.

Afyonkarahisar Barosu, Çorum Barosu, Düzce Barosu, Erzincan Barosu, Gaziantep Barosu, Gümüşhane Barosu, Kahramanmaraş Barosu, Karabük Barosu, Karaman Barosu, Kilis Barosu, Kırşehir Barosu, Konya Barosu, Malatya Barosu, Niğde Barosu, Osmaniye Barosu, Rize Barosu, Sivas Barosu, Uşak Barosu tarafından ortak yapılan kınama açıklaması şöyledir:

“Devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız, tüm gücümüzle destekliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesine gölge düşürülmesi ve hedef gösterilmesini kabul etmiyor, kınıyoruz.

20 Temmuz 2022 tarihinde Irak’ın Duhok vilayeti Zaho bölgesinde, Dışişleri Bakanlığımızca yapılan açıklamaya göre; terör kaynaklı olduğu bildirilen saldırı sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz.

Bizler için geçerli açıklama, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamadır. Hangi kurum tarafından yapıldığına bakılmaksızın başkaca yapılan hiçbir açıklamaya itibar etmemekteyiz. Açıklamayı yapanların henüz deliller toplanmadan, temel hukuk kaidelerini görmezden gelerek, saldırının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiği yönündeki iddialarını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hedef göstermelerini kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz.

Bir kez daha terörle kararlı mücadelesinde, devletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; Gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Ülkemiz, komşularımız, mazlum milletler ve insanlık için huzur temenni ediyor, ülkemizde, bölgemizde ve bütün dünyaya kalıcı barış diliyoruz. Aşağıda imzası olan barolar olarak, kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 25.07.2022

image_print

HABERLER