Gümüşhane – Bayburt Havalimanı, Salyazı’nın İlçe Olması İle Taçlanmalı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

13 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane – Bayburt Havalimanı, Salyazı’nın İlçe Olması İle Taçlanmalı

Giriş Tarihi: 07 Temmuz 2023 - 17:37

Son Güncelleme: 07 Temmuz 2023 - 17:37

Salyazı köyü Muhtarı  Demir Uçar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İlçelik Dosyasını Sunacak.

Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı eski Salyazı Beldesi’ne yapılan Gümüşhane – Bayburt Havalimanı’nın bu yıl içinde bitirilerek hizmete girmesi bekleniyor.

Gerek coğrafi konumu, gerekse iklim özellikleri ile stratejik öneme sahip olacak Gümüşhane – Bayburt Havalimanı’nın yer aldığı Köse’nin Salyazı köyü sakinleri Salyazı’nın ilçe olması için girişimlerini sürdürüyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Temmuz Cumartesi günü Gümüşhane’yi ziyaret edeceğini belirten Salyazı köyü Muhtarı Demir Uçar, gazetemize yaptığı açıklamada; “Yeni havalimanının yeni ilçe ile taçlanması gerekir. Bölgede tarihi geçmişi ile tanınan Salyazı, uzun yıllar belediye statüsünde olan bir yerleşim yeri idi. Fakat 2013 Yılında yapılan bir yasal düzenleme sonucu nüfus verilerinde yaşanan bir karışıklık nedeniyle belediyelik statüsünden çıkartılmıştı. Şu anda, ise, hem nüfus, hem de alt yapı bakımından ilçelik ve belediyelik şartlarını taşıyan Salyazı’nın bir an önce ilçe olması gerekiyor. Köyümüz sınırları içinde bulunan Gümüşhane- Bayburt Havalimanı,  Salyazı’nın ilçe olması ile taçlanmış olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Salyazı’nın “100 il, 1000 ilçe projesi”  kapsamında ilçe yapılmasını talep ediyoruz. Salyazı’nın ilçe olması bölgeyi her bakımdan olumlu etkileyecektir.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A DOSYA SUNACAK

Salyazı köyü Muhtarı Demir Uçar, ilçelik için hazırladıkları gerekçeli dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gümüşhane’de Cumartesi günü  takdim edeceklerini belirtti.

image_print

HABERLER