Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen: "Cumhurbaşkanımız İsterse Görevden Kaçmam" - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen: “Cumhurbaşkanımız İsterse Görevden Kaçmam”

Giriş Tarihi: 27 Aralık 2022 - 15:50

Son Güncelleme: 27 Aralık 2022 - 15:50

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, gazetecilerin sorusu üzerine milletvekilliğine aday olup olmayacağı konusunda görüşünü belirtti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, makamında düzenlediği basın toplantısında belediye hizmetleri ile ilgili çeşitli konuları Gümüşhane basını ile paylaştı.

Başkan Çimen, 27 Aralık 2022 Salı günü düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin,  “Kamuoyunda milletvekilliği süreciyle ilgili anketler var. Anket ortalamalarında ilk sıralardasınız. Adınız milletvekilliğinde geçiyor, aday olacak mısınız? sorusunu da cevaplandırdı.

Başkan çimen soruya verdiği cevapta, “Şu anda Gümüşhane’nin seçilmiş belediye başkanı olarak görevimi sürdürüyorum. Halkımıza hizmet ettiğim için son derece mutluyum. Ama liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  yapılacak olan 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmam yönünde bir direktif verirse bunu bir emir telakki ederim ve görevden kaçmam” dedi.

Başkan Çimen açıklamasına şöyle devam etti: “Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın emirlerine bağlıyız. ‘Milletvekili adayısın, git çalış’ derse bizler de Sayın Cumhurbaşkanımızın sözüne istinaden gereğini yaparız. Gümüşhane Belediye  Meclisi’nde çoğunluk zaten AK Parti’de. Dolayısıyla biz istifa edecek olursak da yine Belediye Başkanlığı AK Partili bir Belediye Meclis üyemize geçmiş olur.  Sonuç itibariyle bizler gönül erleriyiz. Cumhurbaşkanımızın isteği bizim için emirdir. Biz de bu emir doğrultusunda gereğini yaparız. Gümüşhane’ye ve Gümüşhanelilere hizmet etmek bize son derece mutluluk veriyor. Bu hizmeti Belediye Başkanı olarak yapıyorum, ama Cumhurbaşkanımız eğer tensip buyurur bizleri milletvekili adayı olmamız noktasında görevlendirirse bizler de o saatten sonra emri yerine getirip var gücümüzle çalışıp, bize güvenenlere karşı yüzümüzü kara çıkarmayız.  Her şeyin hayırlısını istiyor ve diliyoruz. Bekleyelim görelim inşallah”

Olay Gazetesi – Ebuzer Yapar

image_print

HABERLER