Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, Yeni Otogar Yapılacak Alanı Açıkladı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, Yeni Otogar Yapılacak Alanı Açıkladı

Giriş Tarihi: 20 Şubat 2023 - 11:22

Son Güncelleme: 20 Şubat 2023 - 11:22

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettikten sonra yeni yapılacak olan otogarın yerini düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

Başkanlık makamında düzenlediği toplantıda otogar yapılacak yer ve projenin detayları hakkında bilgi veren Başkan Çimen, Yeni Şehir Stadyumu’nun yanında bulunan tepeye yeni otogarın yapılacağını söyledi.

Alanın tahsisini de Belediye adına yaptıklarını ifade eden Başkan Çimen, “Gümüşhane tünelinin üzerinde yapacağımız otogarımızın çevre yolu tünellerinde bulunan kavşaktan bağlantısını yapacağız ve alt taraftan da yol bağlantısını yapacağız. Etrafında bulunan arazi üzerine de Sema Doğan Yaşam Alanı gibi bir alan oluşturacağız. Vatandaşlarımız yürüme olarak bile kolay bir şekilde ulaşım sağlayacak. Otogar planımızı hazırlamıştık ama üzerinde biraz daha çalışıp projemizi revize ediyoruz. Yeni otogarımız şehrimizin batı girişinde şehrimizi kucaklamış olacak. Otogarımızı belediyemizi kendi yerine yapmış olacağız. Alandaki tüm zemin etütlerini yapıp ona göre çalışmalarımıza başlayacağız. Jeoloji Mühendislerimizle görüştük alan kayalık olduğu için bir sorun yaşamayacağımız bilgisini verdiler. Yeni otogar çalışmalarını tamamlamamızın ardından otogarımızın önünden teleferik hatta yaparak Süleymaniye Mahallemize bağlantı yapacağız, oradan da bir hatla Canca Kalesine bağlayacağız. 800 metrelik bir teleferik hattı ile Süleymaniye ve Canca kalesine de otogar tarafından ulaşmış olacağız. Bu yıl hızlı bir şekilde bu alanda bulunan kayaları kırıp çalışmalarımızı başlayacağız” dedi.

image_print

HABERLER