Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen: "Yeni Zigana Tüneli’nden İlk Geçenlerden Biri Oldum" - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen: “Yeni Zigana Tüneli’nden İlk Geçenlerden Biri Oldum”

Giriş Tarihi: 21 Ocak 2022 - 8:56

Son Güncelleme: 21 Ocak 2022 - 8:56

Başkan Çimen: Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ve dua ettim.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon ile Gümüşhane arasında yapımı süren Yeni Zigana Tüneli’nde 13 Ocak 2022 Perşembe günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katılımı ile yapılan “Işık Görme Töreni” ne kendisinin de katıldığını belirterek, Tünelin Maçka ağzından girdiklerini ve tünel içinde yerin 953 metre altında düzenlenen tören sonrasında tünelin Torul çıkışından çıktıklarını belirterek şunları söyledi:

“Henüz tamamlanmayan ama delme kazısı tamamlanan ve ışık görünen ülkemizin ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun çift tüp karayolu tüneli olacak Zigana Tüneli’nden geçmek nasip oldu. Tünelin Trabzon tarafından Maçka ilçesi sınırları içindeki ağzından girip, Torul ilçesindeki çıkışından çıktık. Henüz imalatı tamamlanmayan haliyle bile rüyalarımızın tünelinden geçmek bana son derece mutluluk verdi. Bu devasa eser beni duygulandırdı, heyecanlandırdı. Milletim adına büyük gurur duydum. Bu eserin yapılmasına sebep olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Hem şahsım hem Gümüşhaneliler adına teşekkür ediyorum. Allah ondan ve ekibinden razı olsun. Yeni Zigana tüneli ile bölgemizin ve Gümüşhane’nin makus talihi değişecektir. 2022 yılı içinde hizmete açılacak olan yeni Zigana tünelimizin ülkemize ve insanlığa hayır getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE OLAY GAZETESİ – 21.01.2022

image_print

HABERLER