Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen’in, Geleneksel 10 Ocak Gazeteciler Buluşması - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen’in, Geleneksel 10 Ocak Gazeteciler Buluşması

Giriş Tarihi: 11 Ocak 2023 - 8:18

Son Güncelleme: 11 Ocak 2023 - 8:23

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, her yıl geleneksel hale getirdiği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan yazılı ve internet basınının sahibi, yöneticileri, muhabirleri ve haber ajansı temsilcisi ve muhabirleri yemekli toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Valilik Basın Müdürü Engin Doğru ve Gümüşhane Belediyesi Basın ve Özel Kalem Müdürü Osman Yetim de katıldı.

Gümüşeller Restoran’da düzenlenen programda gazeteciler aynı zamanda doğum günü 10 Ocak olan Başkan Çimen’in doğum gününü pasta ile kutladılar.

Başkan Çimen toplantıda yaptığı konuşmada, Gümüşhane’de görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı. Geleneksel hale getirdikleri bu kutlama birlikteliğinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Konuşmasında 2022’nin zor bir yıl olmasına karşın yüzlerce hizmet yaptıklarını kaydeden Başkan Çimen, 2023 yılında bu hizmetlerin artarak devam edeceğini belirterek, Harşit Çayı ıslah projesinin eksik kalan kısımlarının 30 Ocak tarihinde bir kez daha ihale edileceğini söyledi.

Kent merkezinde uygulamaya konulan park yasağı uygulamasıyla ilgili çok güzel dönüşler aldıklarını ifade eden Başkan Çimen, vatandaş memnuniyetinin yüzde 90 seviyelerinde olduğu uygulamada talepler doğrultusunda eksikleri de tamamlayıp bu işi ısrarlı bir şekilde sürdüreceklerini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bazı Bakanlarla görüşme fırsatı bulduklarını aktaran Çimen, birkaç kez tasfiye edilen Harşit Çayı Islah Projesi’nin kalan kısmının 30 Ocak tarihinde yeniden ihale edileceğini, kente içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajı arıtma ve isale hattı projesine de kaynak aktarıldığını belirtti.

Başkan Çimen, konuşmasında vatandaşları su israfı konusunda daha duyarlı olmaya davet ederek, “Ülkedeki su kaynakları ortada. Suyu çok verimli kullanmamız gerekiyor. Bu noktada Gümüşhanemizde Bağlarbaşı’nda uçağın olduğu bölgede yeraltı barajı planlanıyor ilerleyen dönemler için. Şu anda orada sondaj çalışmaları da yapılıyor. Bu noktada Bahçecik Barajı’na Aktutan Barajı’ndan su takviyesi de var. Nüfusumuz artıyor, su ihtiyacımız da artıyor. Bu noktada vatandaşlarımızdan suyumuzu daha dikkatli ve israf etmeden kullanmaları önemli” dedi.

Kıbrıs Çarşısı’nda eski toplum sağlığı merkezinin yıkılmasıyla ilgili son aşamaya geldiklerini ve orayı yıkıp meydana katacaklarını ifade eden Başkan Çimen, yeni park yasağı uygulamasında vatandaşlara destek olmak için duyurdukları “Otopark ücretlerine yüzde 50 indirim yaptık” ifadesinin yalnızca 1 ve 2 saatlik parklar için geçerli olduğunu, daha uzun ve abonman ücretlerinin zamlandığını söyledi.

image_print

HABERLER