Gümüşhane Belediye Meclisi İsrail’i Kınadı - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Belediye Meclisi İsrail’i Kınadı

Giriş Tarihi: 17 Mayıs 2021 - 22:49

Son Güncelleme: 17 Mayıs 2021 - 22:50

Gümüşhane Belediyesi Meclisi, yayımladığı bildiriyle İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı.

Gümüşhane Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında Meclis Toplantı Salonun’da yapıldı. Toplantıda gündemin ilk maddesi olarak İsrail’in Filistin halkına yönelik zulmü ve saldırıları kınandı.

Başkan Çimen, İsrail’in her Ramazan ayında olduğu gibi bu mübarek Ramazan ayında da Filistin halkına zulmünü artırarak sürdürdüğünü anımsatarak, Belediye Meclisi olarak saldırıları kınayan bir karar aldıklarını kaydetti.

Alınan kararın zulme hayır demek insani ve ahlaki bir tutum olarak tarihe not düşecek olduğunu belirten Başkan Çimen, Belediye Meclisi’nin ortak olarak hazırladığı bildirinin şu şekilde olduğunu kaydetti:

“Belediye Meclisi olarak Müslümanların ilk kıblesi, Mescid-i Aksa ve çevresinde, İsrail’in masumları ve Mescid-i Aksa’yı hedef alan zulmünü ve hukuk tanımazlığını şiddetle kınıyoruz. Bayram günlerinde sürdürülen ve Gazze’ye de yöneltilen saldırılar çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail’in bu saldırıları, en kutsal hak olan yaşam hakkına müdahaledir. Filistinlilerin nesiller boyu yaşadıkları topraklara el konulmasını hedefleyen bu saldırılar, orantısız güç uygulayarak hukuk dışı bir oldubitti yapmaya yöneliktir. İsrail’in bu gayri insani saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Filistin topraklarında işlenen bu suçlardan dolayı İsrail’in hesap vermesi, suçların sorumlularının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslararası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede, uluslararası ceza mahkemesinin ivedilikle harekete geçmesini talep ediyor, bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağırıyoruz. Artık İsrail’e karşı net, güçlü ve etkili bir tavır alınması şarttır. Bu çerçevede, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin yaşanan olaylar ve insanlık suçları bakımından İsrail’e karşı net bir tavır alarak, görevini yerine getirmesini talep ediyor ve destekliyoruz. Gümüşhane Belediye Meclisi her zaman Filistin’in haklı davasını savunacak ve hak gaspı karşısında tepki verecektir.”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ – 17.05.2021

image_print

HABERLER