GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ BORÇ YAPILANDIRMASINA BAŞLADI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ BORÇ YAPILANDIRMASINA BAŞLADI

Giriş Tarihi: 13 Temmuz 2018 - 9:02

Son Güncelleme: 13 Temmuz 2018 - 9:02

*Gümüşhane Belediyesi, Belediye’ye borcu bulunan vatandaşlar için taksitlendirme işlemleri başladı.

Gümüşhane Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Gökhan Yaşar, 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması kanunundan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz 2018 Salı günü mesai bitimine kadar Gümüşhane Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Tahsilat Bürosuna  müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.

Yaşar, kanun kapsamında Gümüşhane Belediyesi’nin alacaklı olduğu 31 Mart 2018 öncesi kira, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam, eğlence,işgaliye harçları, içme suyu ve atıksu ücretlerinin yeniden yapılandırıldığını kaydederek, “Vatandaşlarımıza borçlarını 6, 9, 12 ve 18 taksit seçenekleri ile 36 aya kadar vadeyle ödeme imkanı sunuldu. Yapılandırmadan faydalanan abonelerimizin ilk taksitlerini 30 Eylül’e kadar ödemeleri gerekiyor. Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi, eksik ödenmesi halinde kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek. Peşin ödeme seçeceğini tercih edenlerin gecikme bedellerinin yüzde 90’ının siliniyor. Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) üzerinden hesaplanacak gecikme bedeli kısmının yüzde 90’ı iptal edilerek borçlu vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlanıyor. Daha önceki yapılandırma işlemleri kapsamında ödemeleri devam eden ve 7143 sayılı kanun kapsamında borcunu yeniden yapılandıracak olan mükelleflere de peşin ödeme indirimi uygulanıyor” dedi.

Müdür Gökhan Yaşar, yasadan yararlanmak isteyenlerin 31 Temmuz Salı günü mesai bitimine kadar Gümüşhane Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Tahsilat Bürosuna müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

(Kaynak: Gümüşhane Belediyesi – 12.07.2018)

image_print

HABERLER