GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ VATANDAŞA MASKE DAĞITTI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ VATANDAŞA MASKE DAĞITTI

Giriş Tarihi: 10 Nisan 2020 - 15:53

Son Güncelleme: 10 Nisan 2020 - 15:56

Gümüşhane Belediyesi,  sivil ve toplu taşıma araçlarını kullananlarla sivil vatandaşlara maske dağıttı.

Ücretsiz maske dağıtımı sırasında sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını da denetleyen zabıta ekipleri ayrıca maske kullanımı konusunda esnaf ve vatandaşlara bilgilendirme yapıyor.

Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlara maske takma zorunluluğu getirilmesi ardından tedarik edilen maskeleri ücretsiz olarak dağıtımına başladıklarını belirten Gümüşhane Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Ceylan şunları söyledi:

“Başkanımız Sayın Ercan Çimen’in gayretiyle elde edilen maskeler peyderpey vatandaşımıza, toplu taşıma araçlarında, sivil araçlarında, duraklarda her yerde kullanabilmeleri için maske dağıtıyoruz. Evlerinden hazırlıksız çıkan, toplu taşıma araçlarına kullanmak isteyen elinde maskesi olmayan vatandaşlarımıza  dağıtıyoruz. Toplu taşıma ve sivil araçları kullanan vatandaşlarımızın maskeli olmalarını istiyoruz.”

“Bu konuda zabıta ekiplerimiz ve emniyet güçleri denetimini yapıyor vatandaşımızı uyarıyor. Yapılan denetimler ve maske dağıtımları sırasında vatandaşlarımıza maskelerini nasıl takması ve çıkarılmasına dair bilgi veriliyor. Maske kullanımında dikkat edilecek en önemli husus, kullanılmış eldiven ve maskenin yüzeylerine dokunulmaması, kullanılan  maskenin mutlaka gelişi güzel değil de  poşet içerisine konularak en yakın çöp kutusuna atılması gerekiyor. Vatandaşlarımızdan maske kullanımı konusunda ciddi duyarlılık görmek istiyoruz, kullanılmış maskeleri gelişigüzel çöp kutuları veya etrafa atmalarını istemiyoruz.”

“Sokaklarda caddelerde toplu taşıma ve sivil araçlarda her yerde korana virüs tedbirlerine yönelik yapılan denetimlerimize  devam ediyoruz. Vatandaşlarımız araçlarında, toplu taşımada oturma, sokakta sosyal mesafe kurallarına uyma konusunda gerekli uyarılarda bulunuyoruz. Toplum sağlığımız için, koranvirüsün yayılmasının önlenmesi için getirilen yasaklar çok önemli. Vatandaşlarımızın kurallara uymalarını istiyoruz”

KAYNAK: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ – 10.04.2020

image_print

HABERLER