GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ’NDE “KUR’A ÇEKİM YÖNTEMİ” EN ADALETLİ YÖNTEM OLDU - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ’NDE “KUR’A ÇEKİM YÖNTEMİ” EN ADALETLİ YÖNTEM OLDU

Giriş Tarihi: 30 Mart 2017 - 14:00

Son Güncelleme: 30 Mart 2017 - 14:00

Gümüşhane Belediyesi’nde “Toplum Yararına Program” kapsamında çalışacak olanlar için kura çekimi yapıldı.

Belediye hizmet binasında 30 Mart 2017 Perşembe günü noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekim törenine Belediye Başkanı Ercan Çimen, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, birim müdürleri ve kuraya katılmaya hak kazananlar katıldı.

Burada konuşan Başkan Çimen, Belediye’de TYP kapsamında 245 kişinin çalışacağını ancak, 412 kişinin müracaatta bulunduğunu kaydetti.

Başkan Çimen, herkesin iş bulmak için müracaatta bulunduğunu ve adaletli bir şekilde kura çektiklerini ifade ederek, “Gümüşhane’nin 20. Belediye Başkanıyım. 3 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yapıyorum. Devraldığımız Belediye’de yaklaşık 200 kişi çalışıyordu. Şuanda 400’ü aştı. Yaklaşık yüzde 100 bir artış var. Hedefimiz inşallah bu sayıyı bin kişiye çıkarmak istiyoruz. TYP ile birlikte bu sayısı 650’ye çıkarıyoruz. Allah bizlere bu fırsatı ve gücü verdikçe biz her zaman size bir iş kapısı, istihdam oluşturmak için mücadelemizi vereceğiz” dedi.

Kurada isimleri çıkmayanların ümitlerini kaybetmemelerini isteyen Başkan Çimen, “Burada şu anda kura dışı kalan arkadaşlarımız olacak. Hiçbir zaman ümidinizi yitirmeyin. Sema Doğan Parkını 2 ay sonra açıyoruz. En az 50 kişi çalışacak orada. Bowling salonumuz, 2 sinema salonumuz, 22 tane barbekülü kamelyamız olacak. Şuanda gece gündüz çalışıyoruz, Mayıs ayında hizmete girecek. Gençlik Parkının altında otoparkını yaptık. Üstünde şu anda oturma alanları, kermes alanı yapıyoruz. 365 gün kullanılabilecek bir alan kullanıyoruz. İnşallah 19 Mayıs’ta da oradaki kermes, spor, oturma alanlarımızı açacağız. Nisan ayı içerisinde inşallah teleferiğin temelini de atıyoruz. Buradan Karşıyaka’ya çıkacak. Dün bunlar belki hayaldi ama şimdi hayata geçiyor. Kafeteryasıyla birlikte güzel bir mekan oluyor.  20 kişi çalışacak. Modern Pazar yeri yapıyoruz. İlk defa Allah bizlere nasip etti. Burada en az 100 kişi çalışacak. Bu yılın sonunda bitireceğiz. Burada 3 bin metrekare kapalı Pazar yeri olacak. Altında otoparkı, üzerinde 21 dükkanı, en üstünde düğünlerimizi yapacağımız bir alan oluşturacağız. 17 Şubat 2017’de ihalesini yaptığımız alışveriş merkezinde en az 300 kişi çalışacak. Mayıs-Haziran ayında otogarı yıkarak oraya yapacağız. Gümüşhane’nin geleceği var” diye konuştu.

Başkan Çimen, Gümüşhane için gece gündüz çalıştıklarını ifade ederek, “Bizim koşmamız lazım, koşuyoruz da. Gümüşhane insanı en güzeline layık olacak. Bunları sizler için yapıyoruz. Hepsini başlattık yapıyoruz. Sizlerin duası olduğu müddetçe, Gümüşhane’nin altın kalpli, samimi insanlarının duasıyla 37 noktada 70 milyonluk çalışma yapıyoruz. Biz bunları yaparken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, Başbakanımız Binali Yıldırım’ın liderliğinde yapıyoruz.  Bu ülkenin son 14 yılda nereden nereye geldiğini en iyi siz görüyorsunuz. Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar. Avrupa’nın neler yaptığını görüyorsunuz. Bizi de Suriye’ye, Irak’a benzetmeye çalışıyorlar. Onun için güçlü bir şekilde 16 Nisan’da evet dememiz lazım. Gümüşhane sesini ne kadar güçlü duyurursa biz o kadar güçlü oluruz. Gümüşhane kendine yakışanı yapacaktır. Gümüşsu fabrikasını aldık. 2 ay sonra en az 150 kişi çalıştıracağız. Fabrikamızı inşallah teşvik kapsamında destekle açacağız. Orada istihdam oluşturacağız” ifadelerine yer verdi.

(Kaynak: Gümüşhane Belediyesi Basın Müdürlüğü)

image_print

HABERLER