Gümüşhane Belediyesi’nde Vedat Soner Başer Dönemi Başlarken Bazı Mülahazalar - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane Belediyesi’nde Vedat Soner Başer Dönemi Başlarken Bazı Mülahazalar

Giriş Tarihi: 14 Nisan 2024 - 21:18

Son Güncelleme: 14 Nisan 2024 - 21:27

Hasan Pir

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin üzerinden 15 gün geçti. Seçim sonuçları netleşti. Gümüşhane’de mazbatalarını alan belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri görevlerine başladılar.

Seçimlerin ve seçim sonuçlarının ülkemize  ve ilimiz Gümüşhane’ye hayırlı olmasını diliyorum.

Seçim Sonrası Gümüşhane

Biz bugünkü yazımızda seçim sonrası Gümüşhane üzerinde duracağız.

31 Mart seçimlerinde Gümüşhane’de Cumhur İttifakı Partileri olan MHP ve AK Parti zafer kazanmışlardır. Başka partilerin olmadığı sadece MHP ve AK Parti’nin, yani Cumhur İttifakı’nın zafer kazandığı Gümüşhane, bu bakımdan da Türkiye’de birinci sıralarda yer almıştır.

Cumhur İttifakı Partileri’nin başarılı olduğu Gümüşhane’de bundan sonraki günlerde gerek AK Parti’nin gerekse MHP’nin öncelikle birbirlerine karşı, daha sonra da Gümüşhane’ye hizmet yarışında takınacakları tavırlar çok önemlidir.

Ercan Başkan’a Teşekkür, Vedat Başkan’a Hayırlı Olsun Mesajı

Gümüşhane’de seçimin en çok konuşulan ilçesi olan Merkez ilçede AK Parti adayı Sayın Ercan Çimen’e vatandaşımız yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, MHP adayı Sayın Vedat Soner Başer’e de başkanlık emanetini teslim ederek hayırlı olsun demiştir.

Bu sonuçlardan sonra Gümüşhane Belediyesi’nde  MHP’li Başkan Vedat Soner Başer dönemi başlamış oldu.

Yeni Başkan Sayın Başer, seçim sonrası yaptığı açıklamada da, Belediye Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada da sağduyulu ve birleştirici mesajlar vererek kamuoyundan büyük beğeni aldı.

Genel İdare’de AK Parti’nin, Yerel İdare’de MHP’nin Hakimiyeti Gümüşhane’de Ortak Uzlaşıyı Zorunlu Kılıyor

Her ne kadar yerel idare Gümüşhane merkez ilçede MHP’nin eline geçmiş olsa da, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yani Hükümet’in AK Parti’nin elinde olması Gümüşhane’de MHP ve AK Parti’nin uzlaşılı ortak hareket etmesini zorunlu kılmaktadır.

Ben; Yeni Belediye Başkanı Sayın Vedat Soner Başer’i bu şehirde çok yakından tanıyanlardan biriyim. Olgunluğu, nezaketi, tahammülü, soğukkanlılığı, toleransı ve hoşgörüsü ile tanıdığım Sayın Vedat Başkan’ın bu şehirde uzlaşı kültürünün de bânisi olacağından eminim.

Gümüşhane’de AK Parti MHP İş Birliği Türkiye’ye Örnek Olmalıdır

Vedat Başkan, sadece kendi açıkladığı projeleri değil, 31 Mart 2024 seçimlerinde başkanlık yarışına giren tüm partilerin başkan adaylarının açıkladığı projeleri de toplayıp harmanlayarak ve önem sırasına koyarak bu şehre hizmete acilen başlamalıdır.

Sayın Başkan Başer’in en büyük yardımcısı da AK Parti Milletvekili Sayın Av. Celalettin Köse ve AK Parti Gümüşhane il teşkilatı olmalıdır. Hizmet yolunda kol kola girecek bu iki partinin yetkililerinin ve özellikle Gümüşhane Milletvekilleri Sayın Celalettin Köse, Sayın Musa Küçük ve Belediye Başkanı Sayın Başer’in istişari birliktelikleri ile Gümüşhane’de çok güzel işler yapılacaktır.

Teşekkür ve Tebrik

31 Mart seçimleri öncesi iki dönem AK Parti’den Gümüşhane Belediye Başkanlığı görevini yapan Sayın Ercan Çimen’e yaptığı hizmetler için teşekkür ederken, Gümüşhane’nin yeni Belediye Başkanı Sayın Vedat Soner Başer’i de tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER