GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ'NDEN KANALİZASYON TEMİZLİĞİNDE YOĞUN MESAİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

26 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ’NDEN KANALİZASYON TEMİZLİĞİNDE YOĞUN MESAİ

Giriş Tarihi: 30 Mart 2020 - 16:42

Son Güncelleme: 30 Mart 2020 - 16:42

Gümüşhane Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke hatları özel arıtma sistemli kombine kanal temizleme aracı ile temizleniyor.

Yapılan çalışmalarda Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait özel kombine araçtan da yararlanılıyor.

Corona (Covid-19) Virüs tehlikesinden dolayı vatandaşların evde kaldığı günlerde  kanalizasyonlarda tıkanma problemleriyle karşılaşılmamaları için Belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Diğer taraftan Gümüşhane Belediyesi ekipleri, kent genelinde yağmur suyu ve kanal ızgaralarının, parsel ve muayene bacalarının onarımını yaparken, deforme olan bacalar ve ızgaraları da yeniliyor.

Ayrıca oluşan altyapı problemlerine anında müdahale edilerek çözüme kavuşturuluyor. Alo 153 Beyaz Masaya, belediyeye  telefon ve sosyal medya üzerinden gelen altyapı arıza şikayetleri anında işleme alınarak, logar kapağı, içme suyu ve kanalizasyon hatlarında oluşan arızalara gece-gündüz demeden bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını gerçekleştiriliyor.

Son olarak Gümüşhane Belediyesi’nden yapılan açıklamada vatandaşların yağmur suyu ızgaralarını kirletmemeleri ve kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması için şebekede tıkanmalarına sebebiyet verebilecek olan süprüntü malzeme, pet şişe, bez, kağıt havlu, tuvalet kağıdı ve ıslak mendil gibi atıkları atmamaları, yağmur sularının kanalizasyon şebekesine deşarj edilmemesi konusunda daha duyarlı olunması gerektiği ifade edildi.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ – 30.03.2020

image_print

HABERLER