GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ'NDEN SOKAK HAYVANLARINA ŞEFKAT ELİ - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARINA ŞEFKAT ELİ

Giriş Tarihi: 06 Nisan 2020 - 16:04

Son Güncelleme: 06 Nisan 2020 - 16:04

Gümüşhane Belediyesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına mama desteğinde bulundu. Ekipler belediyeye ait hayvan barınağını da dezenfekte ederek çalışmalarını sürdürdüler.

Kent merkezinde lokanta, kafeterya, çay bahçesi gibi birçok işletmenin hizmetlerini geçici süre durdurması ve parklarda da insan yoğunluğunun azalmasıyla yiyecek bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanlarının imdadına Gümüşhane Belediyesi yetişti.

Gümüşhane Belediyesi Hayvan Barınağı’nda sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacını karşılayan ekipler, barınağın dezenfekte çalışmalarını yaparak hizmetlerini sürdürüyor.

Belediye Veteriner İşleri Müdürü Hamza Çiçek yaptığı açıklamada, yiyecek bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanlarının bu süreçte daha çok yardıma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Belediye olarak sokak hayvanlarıyla yakından ilgilendiklerini anlatan Çiçek: “Belediyemiz bünyesinde 450 sokak hayvanı kapasiteli, 2 veteriner hekim 5 işçi ile hizmet verdiğimiz Hayvan Barınağında son 6 ay içerisinde 280 tane sokak hayvanı rehabilite edildi. Barınağımızda bulunan 60 hayvanımız sahiplendirilirken 800 hayvana parazit ve kuduz aşıları yapılarak doğal yaşam ortamlarına bırakıldı. Şu an itibarı ile barınağımızda 110 sokak hayvanımızı barındırmaktayız. Barınağımızda Doğa koruma ve Milli Parklar yetkilileri tarafından getirilen 30 yabani hayvanın tedavi edilirken, vatandaşlarımıza ait evcil hayvanların tedavisi de imkanlarımız dahilinde yapıldı. Sokak hayvanlarıyla ilgili hem sosyal medyada hem de telefonla bizlere ulaşan vatandaşlarımız ve hayvan severlerimiz var. Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için şehrin belirli yerlerinde beslenme noktaları oluşturduk. Onların da her türlü ihtiyaçlarını karşılamak adına belediyemiz sürekli aktif olarak sahada çalışmaktadır.” dedi.

Hayvan barınağında belediye ekiplerinin sokak hayvanlarıyla yakından ilgilendiğini ifade eden Çiçek, bir hayırsever vatandaşın aylık 1200 liralık tavuk eti yardımı yaptığını, diğer hayır seven vatandaşlarından da desteklerini beklediklerini ve her zaman olduğu gibi bu süreçte de sokak hayvanlarının unutulmadığını kaydetti.

KAYNAK: GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ – 06.04.2020

image_print

HABERLER