GÜMÜŞHANE BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NDEN TÜBİTAK BAŞARISI - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NDEN TÜBİTAK BAŞARISI

Giriş Tarihi: 08 Nisan 2019 - 15:44

Son Güncelleme: 08 Nisan 2019 - 15:44

TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Sergisine on alandan2753 proje başvurusu arasından ön elemeler sonucu 100 proje Erzurum Bölge Sergisine davet edildi.

Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan projelerden üç tanesi Erzurum Bölge Finalinde sergilenmeye değer bulundu.

Türkçe alanından Sınıf Öğretmeni Arif Ertürk’ün danışmanlığında Emirhan Kutlu ile Muhammed Raşit Turan’ın hazırladıkları “Türkçe Eğitim Mobil Ağı (E.M.A)” adlı proje;  yine Türkçe alanından Türkçe Öğretmeni Gürbüz Ataman’ın danışmanlığında Selvi Eroğlu’nun hazırladığı “Bir de Böyle Bakın!”, Matematik Öğretmeni Hülya Yaşar’ın danışmanlığında Eren İskender’in hazırlamış olduğu “Bir Matematiksel Modelleme Örneği ve Halıcı Problemi” adlı projeler Erzurum Bölge Sergisinde sergilendi ve Gümüşhane’yi temsil etti.

Matematik alanından “Bir Matematiksel Modelleme Örneği ve Halıcı Problemi” adlı proje Bölge Üçüncüsü oldu.

2019 yılı TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışması Sergisinde ise 12 alanda 1754 proje başvurusundan ilk değerlendirme sonucunda 100 proje Erzurum Bölge Sergisine katılmaya hak kazanmıştır. Matematik alanında Matematik Öğretmeni Hülya Yaşar’ın danışmanlığında Tanay Karan Çakır’ın hazırladığı “Scutoid Şeklinin Düzlemlerle Yaptığı Arakesitlerin ve Kesişim Noktalarının İncelenmesi” adlı proje Erzurum Bölge Sergisinde lise proje yarışmalarında Gümüşhane’yi temsil etmiştir.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, bölge üçüncüsü olan, projeleri ile sergiye katılan ve emeği geçen Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleriyle öğrencilerini ve Kurum Müdürü Vahdettin Eroğlu’nu kutlayarak, teşekkür etmiştir.

(Kaynak: Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü – 8.04.2019)

image_print

HABERLER