Gümüşhane bir değerini daha kaybetti. Alişan Ergin Hakka Yürüdü - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

14 Mayıs 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane bir değerini daha kaybetti. Alişan Ergin Hakka Yürüdü

Giriş Tarihi: 11 Ocak 2024 - 10:48

Son Güncelleme: 11 Ocak 2024 - 10:50

Gümüşhane’nin köklü ve tanınmış ailelerinden Ergin ailesinin büyüğü, “Demokrat Gümüşhane Gazetesi” nin sahiplerinden emekli öğretmen Alişan Ergin (86) bu sabah vefat etti.

Bir süre önce amansız hastalık nedeniyle tedavi gören ve evinde istirahat eden Ergin, bugün sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Emekli Öğretmen Hüseyin Ergin’in kardeşi, İl Özel İdaresi Emekli Şube Müdürlerinden Abdulkerim Ergin’in babası, Dr. Ali Uğur Ergin’in dedesi,  İl Sağlık Müdürlüğü Eski Şube Müdürlerinden Murat Ergin ve Matbaacı Suat Ergin’in amcaları, gumushane.gen.tr haber sitesi sahibi ve Gümüşhane İHA temsilcisi Recep Ergin ve Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarından Mehmet Yücel Ergin’in’in büyük amcaları olan Merhum Alişan Ergin; eğitim, siyaset ve medya dünyasında Gümüşhane’de iz bırakan bir duayendi.

Evli ve 1 çocuk babası Ergin, bugün öğlen namazına müteakip Gümüşhane merkez Kemaliye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Dörtkonak köyünde toprağa verilecek.

Merhum Alişan Ergin’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Alişan Ergin kimdir?

1938 yılında Gümüşhane’nin Merkez Dörtkonak (Edire) Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu Gümüşhane Merkez Dörtkonak Köyü İlkokulu’nda okudu. 1955 yılında Erzurum Pulur İlköğretmen Okulu’ndan mezun oldu. İlkokul öğretmeni olarak Van Özalp İlçesine tayin edildi. Daha sonra Kelkit’in Çimenli, Torul Bahçelik (Coloşana) köylerinde 15 yıl öğretmenlik yaptı. Gümüşhane Kız Yetiştirme Yurdu’nda öğretmen ve Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Gazipaşa İlkokulu Müdür Muavini iken İlköğretim Müdürlüğü’ne asaleten atandı. Öğretmenler Dayanışma Derneği’nde yöneticilik yaptı. 1981 yılında emekliye ayrıldı. Oltan Sungurlu ile birlikte Gümüşhane’de Anavatan Partisi kurucuları arasında yer aldı. 1983 ile 1988 yılları arasında ANAP İl Başkanlığı görevinde bulundu. Gümüşhane’nin en uzun soluklu gazetesi olan 8 Aralık 1952 tarihinde kurulan Demokrat Gümüşhane Gazetesi’ni 1981 yılı Temmuz ayında Ahmet Kantek’den satın aldılar. Demokrat Gümüşhane Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve makale yazarı olarak Gümüşhane’ye uzun yıllar hizmet veren Alişan Ergin evli ve bir çocuk babasıdır.

image_print

HABERLER