GÜMÜŞHANE CADDELERİ VE KÖYLER KORKUTUYOR… - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

19 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE CADDELERİ VE KÖYLER KORKUTUYOR…

Giriş Tarihi: 02 Nisan 2020 - 10:47

Son Güncelleme: 02 Nisan 2020 - 10:47

Gümüşhane’de günlük yayın yapan Kuşakkaya ve Gümüşhane Olay Gazeteleri bugün (2 Nisan 2020 Perşembe) günü Koronavirüs gündemini manşet yaparak çıktılar.

Her iki gazete de Gümüşhane Atatürk Caddesi’ndeki insan ve taşıt yoğunluğunu manşetlerine taşıdılar.

Kuşakkaya gazetesi manşetine “Neyin peşindesiniz?” sorusunu taşırken, Gümüşhane Olay Gazetesi ise “Kararları Kim Uygulayacak” manşetini attı.

Günlük yayın yapan Gümüşkent gazetesi ise yine aynı gün iç sayfada aynı konuyu “Uyarılar Dikkate Alınmıyor” başlığı ile verdi.

Her üç gazete de Atatürk caddesinden çekilen fotoğraf özelinde dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşı Gümüşhane’de vatandaşların işi ciddiye almadıklarını ve bu durumun önü alınamaz sonuçlara ulaşabileceği tehlikesine dikkat çekerek, vatandaşların evlerinden dışarı çıkmamaları ve gruplar halinde caddelerde gezmemeleri uyarılarında bulundular.

Günlük yayın yapan Gümüşkoza Gazetesi de aynı konuyu dün (1 Nisan 2020 Çarşamba günü) bir başka fotoğraf karesi eşliğinde “Gümüşhane Evde kalmıyor, Alınan Onca Tedbire ve Uyarılara Rağmen Gümüşhane İnsanı Evde Kalmaya Özen Göstermiyor.” Manşeti ile vermişti.

******

Sokağa Sadece 65 yaş üstü değil işi olmayan hiç kimse çıkmamalı

65 yaş altı pek çok Gümüşhaneli çok önemli bir algı yanlışlığı yaparak Sokağa çıkmama veya evde kalma kuralının sadece 65 yaş üzeri vatandaşları için geçerli olduğunu zannederek hem kendilerini hem de tüm Gümüşhane’yi riske sokuyorlar.

Sokağa acil işi olmadıktan sonra çıkmama ve evinde kalma kuralı sadece 65 yaş ve üstü için değil çocuk, genç, orta yaş ve yaşlı herkes için geçerlidir.

Bir iş yerinde veya kamu kurumunda çalışan kişilerin haricinde caddelerde herhangibir işi olmadığı halde gezen her yaş sınıfından kişilere engel olunmalı ve bunlar evlerine gönderilmelidir.

*****

Köylere gelen gurbetçi sayısı ürkütüyor

Gümüşhane ve ilçe köylerine gurbetçilerin gelişi de koronavirüs tedirginliğini artırıyor. yetkililer, 14 gün evden çıkmama kuralına uyulmadığı takdirde önü alınamaz sıkıntılar yaşanabileceğini ifade ediyorlar. Edinilen bilgiye göre il genelinde köylere dönüş yapan gurbetçi sayısının bine ulaştığı söyleniyor.

Köylerine gelen gurbetçilerin hem 14 gün evde kalma kuralına, hem de sosyal sosyal mesafe kuralına uymaları istenirken, çok acil olmadıktan sonra pazar yapma v.b gibi çok önemli olmayan nedenlerle il ve ilçe merkezlerine inmemeleri de isteniyor.

Asıl önemli olan da Gurbetçilerin Gümüşhane’ye gelmemesi. Vali Taşbilek, dün ikisu yol kontrol noktasında yaptığı açıklamada gurbetçilere çağrıda bulunarak “Gümüşhane’ye gelmemelerini istemişti.”

image_print

HABERLER