GÜMÜŞHANE, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN NE İSTEMELİ?.. - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

28 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN NE İSTEMELİ?..

Giriş Tarihi: 05 Kasım 2017 - 23:14

Son Güncelleme: 05 Kasım 2017 - 23:14

Cumhurbaşkanımız Sayın  Recep Tayyip Erdoğan 19 Kasım 2017 Pazar günü Gümüşhane’ye geliyor.

19 Kasım Pazar günü AK Parti Gümüşhane 6. Olağan İl Kongresi’ne katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gümüşhane’ye gelecek olması Gümüşhanelileri heyecanlandırdı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan en son 12 Ekim 2014 tarihinde Gümüşhane’yi ziyaret etmişti. Aradan üç yıl geçti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 2014’TE NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Ekim 2014 tarihli Gümüşhane gezisinde 200 milyon lira tutarında 26 ayrı eseri hizmete almıştı. Yaptığı konuşmada Gümüşhane’deki yatırımların yakın takipçisi olacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer meydanında halka hitabında şunları söylemişti:

“24 Mart’ta Trabzon’da Zigana Tüneli’nin müjdesini vermiştim hatırlayın. Zigana Tüneli, Trabzon’un olduğu kadar Gümüşhane’nin de projesidir. Zigana Dağı’na çift tüpten oluşan 12 kilometre uzunluğunda yapılacak tünelin proje çalışmaları tamamlandı. 10 Kasım’a ihale tarihi alındı. İnşallah dozerler bir an önce çalışacak. Zigana, Doğu Karadeniz limanlarını Anadolu ve İran’a bağlayan bir arter. Şimdi yapacağımız bu tünelle bin 750 rakımları, bin 250 rakımlara indireceğiz. Yani 500 metre daha az tırmanılacak. Güzergâh 10 kilometre kısalacak. Ekonomik tasarruf ve zaman tasarrufu sağlanacak. Kış şartları bertaraf edilecek. Kar ve sis mücadelesi yapmadan araçlar tünele girip çıkacak. Bu güzergâh ticaret ve lojistik trafiğinin ana merkezi olacak. Tünelle gerek Karadeniz Bölgesi, gerekse Doğu Anadolu’nun ekonomik ve sosyal gelişimi artacak. Böyle bir eseri inşallah Zigana Dağı’na yapmış olacağız. Aynı şekilde Pekün Dağı geçidine yapılacak tünelle ilgili çalışmalarımız süratle devam ediyor. İnşallah bütün altyapı çalışmalarını tamamlayıp somut adımları atacağız. Bu büyük projelerin takipçisi olacağım. Bunun için Cumhurbaşkanlığında yatırımlar birimi kurduk. Oradan da bunların takipçisi olacağız. Bu projeler bittiğinde de inşallah açılışlarını beraber yapacağız.” 

Sayın Cumhurbaşkanımızın söyledikleri 3 yıl içinde hayata geçti. Zigana deliniyor, Pekün tünelinin de ihalesi tamamlandı. Ayrıca onlarca büyük iş ve ihale gerçekleşti. Ve Gümüşhane, 2002 yılından bu tarafa geçen  15 yıl içinde Türkiye’de nüfus oranına göre en fazla yatırım alan il oldu. 15 yıldaki yatırımların toplam bedeli 9.1 milyar Tl’yi buldu.

TÜRKİYE’NİN VE GÜMÜŞHANE’NİN CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNET VE TEŞEKKÜR BORCU VAR

Büyük İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi; vatan ve memleketini karşılıksız seven insalar için şu önemli sözü söylemişti: “Kimin himmeti milleti ise o tek başına bir millettir.”

Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan da tek başına bir millettir.  Çünkü O, hayatını vatanına, milletine ve bu milletin evlatlarına adamış, hatta dünya mazlumlarına adamış bir bilge liderdir.

Osmanlı’nın çöküşünden bu yana, mağrur ve zalim dünya devletlerine Sayın Cumhurbaşkanımızın “ONE MİNUTE”  çıkışı ile ancak cevap verebildik. Onun bu söylemi Türk milleti’nin uyanışı ve kendine gelişi oldu. Onun “one minute” sözünden sonra başımızı yukarı kaldırabildik. O zaman dik yürümenin ne demek olduğunu daha iyi anladık, bu gururun hazzını yaşadık…

EKMEKSİZ YAŞARIM LÂKİN HÜRRİYETSİZ ASLA…

Bu milletin; yıllarca  PKK, DEAŞ, PYD/YPG ve FETÖ gibi eli kanlı bölücü terör örgütlerinden kurtulmak için ortaya koyduğu parola işte bu idi: “Ekmeksiz yaşarım ama, hürriyetsiz Asla…”

Sayın Erdoğan; milletimizin bu hassasiyetini hayata geçirmiş ve bu terör örgütleri ile amansız bir mücadeleye girişmiştir. Bunun en son örneği de 15 Temmuz FETÖ darbecilerine karşı gösterdiği cansiperane mücadeledir.

Devletimizin, vatanımızın, bayrağımızın, dinimizin, istiklâlimizin varlığı ve bekası için Sayın Erdoğan bu millete Allah’ın bir lütfudur.

Sayın Erdoğan’ın; en son 15 Temmuz darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ terör grubunun karşısındaki metanet ve cesareti, milletini tarihe not düşecek bir cesaret ve metanetle FETÖ ye karşı durmaya, vatan ve cumhuriyeti korumaya davet etmesi onun liderlik vasfının bir tezahürü olarak tarihe geçmiştir.

İç ve dış her türlü düşmanla çarpışan ve 15 Temmuz 2016 da bu cennet vatanımızın, Cumhuriyetimizin ve hürriyetimizin elimizden gitmesini engel olan Sayın Cumhurbaşkanımıza bir vatandaş olarak vefa borcumuzun olduğunu ifade etmek isterim.

ERDOĞAN BİR İSLÂM KAHRAMANIDIR

Rahmetli Adnan Menderes, 1950 de iktidara geldiğinde Ezanı Türkçe’den tekrar asli hali Arapça’ya çevirttiğinde Bediüzzaman Hazretleri Adnan Menderes için “İslam Kahramanı” demişti.

28 Şubat sürecinde yaşanan başörtüsü ve imam hatipler sorunu, dini tedrisatın yasaklılığı, Kur’an kurslarının yasaklılığı gibi pekçok konuda vatandaşımıza dînî haklarının geri verilmesini sağlayan, İslam’ın ana kaynaklarından “Kur’an ve Sünnet” birlikteliğini yıkmak isteyenlere fırsat vermeyen, Risale-i Nur gibi çok önemli İslam kaynak külliyatını Diyanet İşleri Başkanlığı’nın korumasına alan, “Doğru İslâmiyet” i ve  “İslâmiyet’e layık doğruluğu” hem hayatında yaşayıp hem de tüm ülkemizde yaşanması için gayret sarfeden Cumhurbaşkanımız Erdoğan ise günümüzde “İslâm kahramanı bir dünya lideridir.”

GÜMÜŞHANE İÇİN NE İSTEYELİM?

Bütün ömrünü  ülkesi ve milleti için harcayan dünya lideri Sayın Erdoğan 19 Kasım’da Gümüşhane’ye  geldiğinde ondan bir şey istemek değil, Ona teşekkür etmek gerekir… Yaptıkları herşey için teşekkür etmek gerekir. Ona dua etmek gerekir. Sayın Erdoğan zaten hem Gümüşhane’de hem tüm Türkiye’de hangi ilin neye ihtiyacı olduğunu biliyor. O zaten biz istesek de istemesek de Gümüşhane’ye en güzel hizmetleri getiriyor. 15 Yılda 9.1 milyar TL bunun ispatı değil mi?

GÜMÜŞHANE VE TÜRKİYE ERDOĞAN İÇİN NE YAPMALI?

Böyle güzide bir lidere sahip olduğumuz için önce Cenabı Allah’a şükretmemiz gerekir. 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde tekrar Sayın Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapmak, ona destek vermek ise hem Gümüşhane’de hem de Türkiye’de, Sayın Erdoğan’a olan vefa borcunun ödenmesi olacaktır.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER