Gümüşhane, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ne Talep Edecek? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

27 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

Gümüşhane, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ne Talep Edecek?

Giriş Tarihi: 06 Temmuz 2023 - 0:22

Son Güncelleme: 06 Temmuz 2023 - 0:24

Hasan Pir

Cumhurbaşkanımız, Dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan nasip olursa 8 Temmuz Cumartesi günü Gümüşhane’ye geliyor.

Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en yüksek oy oranı ile kendisini destekleyen 2. İl olan Gümüşhane’ye teşekkür edecek.

Anadolu’nun şirin ili, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî  Hazretleri’nin doğum memleketi Gümüşhane’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a özel bir sevgi ve ilgi var.

Gümüşhane; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girdiği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamında (4 seçim) Erdoğan’a yüksek oranda verdiği oylarla Türkiye’de hep ilk üç sırada yer alarak önemli bir başarıya da imza attı.

Gümüşhane ilinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a verdiği destekler ve Türkiye dereceleri şöyledir:

*10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi: %75.06 oy oranı ile  Türkiye üçüncüsü.

*24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimi: %77,07 oy oranı ile Türkiye ikincisi.

*14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi:  % 74.42 oy oranı ile Türkiye ikinci.

*28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi: % 78.54 oy  oranı ile Türkiye ikincisi.

Türkiye’de Başka Örneği Yok

Gümüşhane’nin Erdoğan’a olan sevgisi ve desteğinin Türkiye’de bir başka örneği yok. Çünkü; Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yüksek oranda oy veren ve derece yapan illerin her birisinde Erdoğan hükümetlerinde “Bakan” olmasına rağmen, Gümüşhane ili hiçbir bakanı olmadığı halde dört dönemdir Sayın Erdoğan’a rekor destek verdi.

Gümüşhaneliler, İsteklerini Sayın Cumhurbaşkanımıza Rahatça Söylemeliler

Marifet iltifata tabidir.  Gümüşhaneliler marifetlerini gösterip Sayın Erdoğan’ı dört dönemdir rekor derece ile destekliyorlar. Bu önemli sevgi ve marifete Sayın Cumhurbaşkanımız’ın iltifatla karşılık vereceğini umuyor ve bekliyoruz. Buna inanıyoruz. Bize göre Sayın Erdoğan’ın iltifat olarak kabul edeceğimiz destekleri de Gümüşhane için kalkınmanın, refahın ve gelişmenin miladı olacaktır.

Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza Gümüşhanemizin  bazı acil ihtiyaçlarını arz ediyoruz.

Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediye Başkanlığı, AK Parti İl Başkanlığı, diğer aiyasi partiler, ilçe ve belde belediyeleri, STK’lar, Odalar  bu ziyarette Gümüşhane’nin ihtiyaçlarını Sayın Cumhurbaşkanımıza aktaracaklardır.  Bu isteklerin neler olacağını biz bilmiyoruz. Biz sadece kamuoyundan basına intikal eden bazı ihtiyaçları ziyaret vesilesi ile burada zikretmek istiyoruz:

  1. Gümüşhane’ye içme suyu temin için yapılan Bahçecik barajından kente içme suyu verilmesi için yapılan çalışmaların bir an önce tamamlanması için destek istiyoruz.
  2. Yapımına yıllar önce başlanan ancak parasal nedenlerle bitirilemeyen Gümüşhane Merkez ilçe Harşit Dere Islahı ve Düzenlemesi Projesi’nin bitirilmesi için destek istiyoruz.
  3. Gümüşhane turizmi için çok önemli olan Süleymaniye Kış Sporları Merkezi’nin yapılmasını istiyoruz.
  4. Gençlerimiz başka şehirlerde yapılan yeni ve modern spor tesislerine imreniyorlar. Bu nedenle içinde modern stadyum, spor lisesi binası, kapalı spor salonu olan bir modern spor kompleksinin Gümüşhane’ye yapılmasını istiyoruz.
  5. Gümüşhane’de var olan eski ve yetersiz öğretmenevi ihtiyacı karşılamadı için öğretmenlerimiz mağdur olmaktadır. Şehit Necmettin Yılmaz öğretmenimizin anısını da yaşatacak yeni bir öğretmenevinin yapılmasını istiyoruz.
  6. Sultan Abdülhamit Han’ın Hocası büyük âlim Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevî’nin adına yapımına başlanan ancak tamamlanamayan külliyenin tamamlanması için destek istiyoruz.
  7. İnşasına başlanıp da uzun yıllardır bitirilemeyen müftülük, Kur’an kursu ve yurt binası külliyesinin bitirilmesi için destek istiyoruz.
  8. Türk Telekom ve resmi bankaların Gümüşhanemize gençlerimizin istihdamına katkı yapacak çağrı merkezleri kurmaları için destek istiyoruz.
  9. Harşit vadisi üzerinden Giresun ve Gümüşhane illerini birbirine bağlayan devlet karayolu tek şeritli ve bol virajlı eski bir yol olduğu için ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu yolun standart ve rahat seyahat yapılır bir hale getirilmesi için destek istiyoruz.
  10. Gümüşhane ile Şiran ilçesi arasında bulunan Tersun dağının kış şartlarında ulaşımını rahatlatacak bir tünelle geçilmesi için destek istiyoruz. Ayrıca ilimizde yapımı devam eden tünel ve karayolları çalışmalarının bir an önce tamamlanması için destek istiyoruz.
  11. Gümüşhane – Bayburt Havaalanı tamamlanmak üzere. Ancak bu havaalanı için kış şartlarından etkilenmeyen bir standart yola ihtiyaç bulunmaktadır. Yani havaalanı yapıldı ama Gümüşhane’den havaalanına ulaşan standart bir yol yolu yoktur. Bu konuda destek istiyoruz.
  12. Gümüşhane ve ilçelerindeki doğalgazı olmayan ilçe ve beldelere doğalgaz getirilmesi için destek istiyoruz.
  13. Gümüşhane şehir merkezine; İçinde Sağlık Müdürlüğü, 112 istasyonu, Toplum Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Ağız ve Diş sağlığı merkezi birimlerinin bulunacağı bir Sağlık Merkezi Külliyesi’nin yapılmasını istiyoruz.

Son talebimiz de şudur:

Gümüşhaneliler başka şehirlere yapılanlara bakıp onlara imrenmek istemiyorlar. Başka şehirlerdekilere imrenmeyeceğimiz güzel hizmetlerin Gümüşhane’ye de gelmesini Sayın Cumhurbaşkanımızdan saygı ile arz ve talep ediyoruz.

Güzel günler dileğiyle.

image_print

HABERLER