GÜMÜŞHANE; “CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ”NE UYUM HAZIRLIĞI YAPIYOR MU? - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

20 Nisan 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE; “CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ”NE UYUM HAZIRLIĞI YAPIYOR MU?

Giriş Tarihi: 08 Ocak 2018 - 8:00

Son Güncelleme: 07 Ocak 2018 - 11:32

HASAN PİR’İN KÖŞE YAZISI

2019 Yılı, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk seçiminin yapılacağı yıl olacak.

TBMM de 2019 yılına, yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne hazırlık için uyum yasaları üzerinde çalışmalar yapılıyor.

Parlamenter Sistem’den Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş sürecinde her kurumun yeni döneme adapte olmak için çalışmalarını sıklaştırması aciliyeti olmalıdır.

Peki ama, özellikle devlet yöneticileri ve devlet memurları bu yeni sürece uyum sağlamak için çalışmalar yapıyor mu?

Yeni sistemde bugün git, yarın gel olmayacak?

Yeni dönemde devleti ve devlet malını plansız – programsız kullanmak olmayacak?

Yeni dönemde 8-5 mesaisi diye bir dar kalıp olmayacak. 24 saat bile ufuk çalışmalar için yetmeyecek.

Yeni dönemde; -vatandaşa götürülecek bir hizmet için- kendisi yetersiz olduğu için veya rahatı kaçacağı için veya metal yorgunu olup işletme körlüğüne tutulduğu için “Bu iş yapılmaz, çünkü…..” mazeretlerinin arkasına kimse saklanamayacak.

Yeni hükümet sisteminde hiç kimse, kendi egolarına veya iş bilmezliğine kurumları kurban edemeyecek.

2019 da seçilecek Cumhurbaşkanı, hükümeti kendisi kuracak. Atadığı bakanlar da kamu kurumlarını dizayn edecek.

Yeni hükümet, statükocu memur anlayışında olanlarla çalışmayacak ve çalışmamalı.

Yeni hükümet sistemi; devletimizin, mazeret odaklı tembellik yapanlardan kurtuluşu için bir milat olacağı gibi, mazeretsiz, çözüm odaklı, hızlı ve pratik çözümler üretenlerin iş başına gelmesi için de ayrı bir milat olacaktır.

********

2019’ da başlayacak olan yeni dönemde Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı yine Sayın Erdoğan olacaktır. Yapılan tüm anketler ve kamuoyu yoklamaları bunu gösteriyor.

Basireti her zaman açık olan Türk Milleti, Erdoğan gibi, dünya liderliği vasfını almış olan bir kişiliği elbette ki yeniden seçerek siyasi boğuşmalarla vakit kaybetmeden hedefine yürüyecektir. Çünkü, Türkiye’nin dünya lideri olması da, masum ve mazlum coğrafyaların sorunlarının çözümü de ancak Erdoğanlı bir Türkiye ve Dünya ile mümkün olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bugün hızına yetişmekte zorlanan bürokratların yarın yeni sistem başladığında Sayın Erdoğan’a yetişmeleri çok zor görünüyor.

Yeni dönem; kamu işlerini makam odalarından, makam koltuklarından, sabah 8 akşam 5 arası mesai darlığı içinde değil, sosyal medya araçları ile 24 saat esasına göre halkı ile diyalog içinde çalışan, twitter gibi sosyal medyalardaki şahsi hesaplarından yaptıklarını, yapacaklarını, düşüncelerini halk ile paylaşan, onların yine aynı yolla yazdıklarına, önem veren bürokratların, yöneticilerin dönemi olacaktır.

Yeni dönemde bürokratlar kendilerinin facebook, twitter gibi halka açık sosyal medya hesaplarından halkla paylaştıkları projeleriyle ve kendilerini takip eden takipçi sayılarının çokluğuna göre puan alacaklardır.

Hem Gümüşhane de hem de tüm Türkiye’de kamu bürokrasisi; çalışma, düşünme, irade ortaya koyma ve sonuç alma konularında eski alışkanlıklardan yavaş yavaş değil çok hızlıca kurtulup, yeni dönem gelmeden yeni ve taze bir ruhla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne hazır olmalıdır.

Bugünlük de bu kadar.

Güzel günler dileğiyle.

 

image_print

HABERLER