GÜMÜŞHANE CUMHURİYET BAŞSAVCISI BOZAN ÇEVİK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR - GÜMÜŞHANE'DEN HABER - Yerel Haber SitesiGÜMÜŞHANE'DEN HABER – Yerel Haber Sitesi

29 Mart 2024 / Kuruluş: 15 ŞUBAT 2012

GÜMÜŞHANE CUMHURİYET BAŞSAVCISI BOZAN ÇEVİK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Giriş Tarihi: 17 Aralık 2017 - 11:57

Son Güncelleme: 17 Aralık 2017 - 11:57

Ülkemizin kara bir kâbus gibi yaşadığı 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişiminin ne denli büyük bir facia olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen “Olağanüstü Hal Uygulaması” ülkemizde normal hayat akışında bir anormallik yaşanmadan ve  vatandaşlarımızda da bir rahatsızlık oluşmadan devam ederken, FETÖ ve diğer terör örgütlerinin temizlenmesi çalışmaları ise büyük bir kararlılıkla sürdürülmektedir.

Olağanüstü hal uygulamasının vatandaşı rahatsız etmeden ve hayatın normal akışına bir engeli olmadan devam etmesinin meyvelerini de ülkemiz alıyor. Türkiye’nin son üçüncü çeyrekte %11’lik büyüme oranı ile dünya birincisi olması bunun en önemli örneği ve delidir.

Bu ekonomik rekor neden delildir diye sorabilirsiniz. Çünkü olağanüstü hal uygulamalarının olduğu ülkelerde her zaman bir baskı stresi olur. Bu stresler de en önce ekonomiye ters etki yapar. Bırakın ekonomide dünya rekoru kırılmasını, günlük hayatta ekonomik faaliyetler bile durma noktasına gelir. Demek ki, ülkemizin böyle bir dönemde %11 lik büyüme ile dünya birincisi olması ülkemizde bir baskının, bir stresin olmadığının bütün dünyaya en güzel ispatıdır.

GÜMÜŞHANE’YE GELİNCE

Ülke genelinde olduğu gibi Gümüşhanemizde de 15 Temmuz sonrası süreç vatandaşlar rahatsız edilmeden hukuk ve demokrasi kuralları içinde, FETÖ terör örgütüne müntesip kişilerin aranması ve adli süreç işlemlerinin yürütülmesi ile devam ediyor.

Gümüşhane’de bu sürecin, vatandaşlar rahatsız edilmeden şeffaf bir şekilde hayatın normal akışı içinde yürütülmesinde Vali Sayın Okay Memiş ve Başsavcı Sayın Bozan Çevik’in büyük emek ve gayretleri bulunuyor.

Gümüşhane’de soğukkanlı, kararlı, insan haklarına riayet edilerek kimseyi delilsiz töhmet altında bırakmayan, intikam hırsı ile olaylara yaklaşılmayan ve fakat ülkemizin yaşadığı bu çok önemli badirenin arkasındaki FETÖ terör odağını tümüyle çözmek ve suçluları adalet önüne çıkarmak için yoğun ve yorucu bir çalışma gerçekleştiriliyor.

BAŞSAVCI ÇEVİK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Bozan Çevik, Gümüşhane’de yayın yapan Gümüşkoza gazetesine açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar Gümüşkoza gazetesinde 16 Aralık 2017 Cumartesi günü yayımlandı. Sayın Çevik açıklamasında FETÖ davalarına ilişkin çeşitli sayısal bilgilerin yanı sıra çok önemli mesajlar verdi.

BAŞSAVCI ÇEVİK’İN HASSASİYETİ

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra adliyenin en büyük iş yoğunluğunu FETÖ soruşturmalarının kapsadığını belirten Başsavcı Çevik: “Soruşturmalar devam ediyor.  Yeni operasyonlarımız da olacak. Olabildiğince suçlu suçsuz ayırmaya çalışıyoruz. Özellikle bu yapıya dini saiklerle giren bir sürü vatandaşımız olmuş. Bunları ayıklamak lazım. Bunların tamamına terör örgütü muamelesi yapmak bu örgütün hizmetine amaç etmek olur kanaatindeyim. Bu nedenle titiz bir şekilde soruşturmaları yürütüyoruz. Kesinlikle sayılara oynamıyoruz. Önemli olan gerçekten vatanımıza ihanet etmiş bu şebekenin birer parçasını ortaya çıkarabilmek. Her önümüze gelen insanı alıp, yargılayıp, terörist ilan etmenin ülkemize katkı sağlamayacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.

“BU BEKA MÜCADELESİ, KESİNLİKLE GEVŞEMEYE GELMİYOR”

Hukuk çerçevesinde hareket ettiklerini ve devletin tüm kurumlarıyla işbirliği içerisinde olduklarının altını çizen Çevik, şunları kaydetti: “Mücadelemiz devam edecek. Çünkü bu beka mücadelesi. Kesinlikle gevşemeye gelmiyor. Yaptıkları eylemler malum ortada. İstanbul’da yürütülen soruşturma kapsamında 17-18 ay tutuklu kalıp salıverildikten sonra ilk işi Amerika’ya kaçarak, orada gidip ne idüğü belirsiz kâğıt parçalarını belge diye oradaki mahkemelerde Türkiye aleyhine kullanabilecek kadar vatanına düşman bir yapıyla mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi sürdürürken şunu da hiçbir zaman unutmuyoruz. Biz onlar gibi yapmayacağız, biz hukuk devletiyiz. Kesinlikle somut delillerle hareket ediyoruz. Varsayımlarla hareket etmiyoruz. Kesinlikle delil üretmiyoruz, üretmedik, üretmeyeceğiz. İnşallah sonuçta da vatanımız, milletimizin selameti için başarıya ulaşacağız. Bu konuda kimsesin şüphesi olmasın.”

BAŞSAVCI ÇEVİK’TEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Başsavcı Bozan Çevik açıklamasının sonunda vatandaşlarımıza da şu önemli çağrıyı yaptı:

“Vatandaşlarımız her zaman yanımıza gelebilirler. Ceza kanununda çok güzel bir düzenleme var. Biz soruşturmaya başlamadan geçmişte çeşitli saiklerle olabilir, bu örgütle irtibat kurmuş olan kişiler bizzat bize müracaat edip örgütle ilgili tüm bildiklerini anlatırlarsa bunlarla ilgili ceza dahi verilmiyor. İndirim değil ceza verilmiyor. Tamamen yasada öngören ve bu etkin pişmanlığı teşvik için öngörülen bir düzenleme. Gizlenemezsiniz. Bir yere kadar gizleyebiliyorsunuz. Birçok etkin pişmanlık kapsamında itiraflar alıyoruz. Bu itiraflarda sürekli yeni şüphelilere ulaşıyoruz. Bir gün bu bahsettiğim durumda olan insanlara da ulaşacağız. Ama o zaman bahsettiğim gibi cezadan kurtulamayacaklar. Bu durumda olanlar iş işten geçmeden gelip bize, kolluk kuvvetlerimize müracaat etsinler. Yapı ile ilgili bildiklerini anlatsınlar.”

ÇAĞRIYA KULAK VERİLMELİ VE MESAJLAR İYİ DEĞERLENDİRİLMELİDİR

Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Çevik; bu açıklamaları ile her şeyi herkesin anlayacağı bir netlikle izah etmiş.

Devletin idari, güvenlik ve adli organları FETÖ örgütü ile gerekli mücadeleyi yaparken, vatandaşlarımız da bu mücadeleye en üst seviyede katkı vermek zorundadır. Bu iş; bir lüks, bir istek, bir tercihten öte bir vatan borcudur, vatanı sevme meselesidir. Kimseye iftira atmadan, kimseyi zan ve töhmet altında bırakmadan, yalana sapmadan belgeye ve tanığa dayalı bilgi ve bulgular mutlaka güvenlik ve adli mercilerle paylaşılırsa yetkililer daha erken sonuca ulaşır ve bu kara kaos da ülkemizin gündeminden bir an önce çıkmış olur.

Güzel günler dileği ile.

image_print

HABERLER